Cu părere de rău anunțăm ca Nora Ephron, scenarist, regizor, jurnalist și autor de succes, ne-a părăsit marți noapte în urma complicațiilor cauzate de mielodisplazie, o formă de leucemie de care suferea de peste 6 ani. Avea 71 de ani.  

Sursă foto

Considerată una dintre cele mai importante femei din industria de divertisment, Nora Ephron este și autoarea a numeroase volume, printre care se află „Nu-mi place cum arată gâtul meu – şi alte gânduri despre ce înseamnă să fii femeie” publicat de Curtea Veche Publishing în 2007. Volumul, apreciat atât de critici, cât și de cititori, tratează cu umor dificulțățile pe care le întâmpină femeile pe măsură ce înaintează în vârstă.

Nora Ephron a fost de trei ori nominalizată la Oscar pentru filmele „Sleepless in Seattle”, „Silkwood” şi „When Harry Met Sally” pe care le-a scris și regizat. Cel mai recent film al său este „Julie and Julia”, bazat pe viața Juliei Child, s-a bucurat de un succes mondial.

Industria cinematografică este întristată de această tragică veste, printre cei care și-au exprimat regretul fiind Tom Hanks, Billy Crystal și Meryl Streep, care a fost de altfel una dintre prietenele apropiate ale autoarei.