Vă invităm vineri, 1 iunie, la prezentarea colecției „Democrația creștină”, ce va prilejui și lansarea celui mai recent volum al colecției, „Ortodoxie, postcomunism şi neoliberalism. O critică teologico-politică” de Cătălin Raiu. Evenimentul va avea loc în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest, la standul editurii din Pavilionul C2, începând cu ora 18.00. Colecţia va fi prezentată de Dan C. Mihăilescu, în prezenţa autorilor și a coordonatorilor colecției.

Volumul „Ortodoxie, postcomunism şi neoliberalism. O critică teologico-politică” de Cătălin Raiu  adună texte aflate la granița dintre stilul eseistic şi literatura ştiinţifică. Temele s-au constituit, în marea lor majoritate, pe măsură ce problemele identificate apăreau în dezbaterile din ţară, dar și din străinătate. Dorința iniţială a autorului a fost aceea de a descoperi cum putem identifica şi exploata, în diverse ipostaze contemporane, sâmburi de teologie politică. Au fost urmărite două mari corpuri de doctrine, idei şi paradigme ce par a domina spaţiul public românesc: postcomunismul românesc încă nedecomunizat şi reversul acestuia, neoliberalismul de împrumut occidental, specific anilor 1980-90.

Democraţia creştină” este o colecție formată din volumele: „Creștinism și democrație” de Teodor Baconschi,  „Zeitgeist: Tipare culturale și conflicte ideologice” de Mihail Neamțu,  „Democrația creștină: Fundamente și model politic”, volum colectiv al Fundației „Konrad Adenauer”, „Era zgomotului. Despre politică, discernământ și arta conviețuirii” de Cătălin Avramescu și cel mai recent, „Ortodoxie, postcomunism şi neoliberalism. O critică teologico-politică” de Cătălin Raiu.