ASR Principele Radu al României ne invită să urmărim un documentar realizat de TVR despre importanța automobilului în viața Familiei Regale, mai ales în cea a Majestății Sale Regelui Mihai I.

Automobilul este o mare pasiune a Majestății Sale Regelui Mihai I și ne dorim ca în curând, cu sprijinul Familiei Regale, să-i putem dedica un album. Până atunci, mai multe despre Majestatea Sa Regele Mihai puteți descoperi în albumul „Jubileul Regelui”, ce va fi lansat vineri, 29 martie, la librăria Bastilia, începând cu ora 19.00.

Redăm în continuare textul integral al articolului pe care îl găsiți pe blogul personal al Alteței Sale.

Sursă foto

Vă invit să vizionați unul dintre cele mai bune filme care s-au făcut vreodată despre Regele Mihai.

http://www.youtube.com/watch?v=jHKpMpD0q6g&list=UUU09nIpdZMGHY5vJI5p-u8A&index=1&feature=plcp

Este pe You Tube, la pagina Casa Regală a României, și se intitulează Automobilul, o pasiune regală.  Filmul îl are drept autor pe Bogdan Șerban Iancu și a fost realizat de televiziunea națională în anul 2010. El oferă o perspectivă cu totul proaspătă, dinamică, spontană și inspirată asupra Suveranului cel mai longeviv din istoria noastră. În plus, pelicula pune în evidență tinerețea, dinamismul și extraordinara capacitate de adaptare la timpurile moderne ale Majestății Sale.

Realizat în anul 2010, când Regele Mihai împlinea 89 de ani, Automobilul, o pasiune regală are toate ingredientele pentru a rămâne, poate, filmul preferat al tinerei generații de români despre Rege.

Vă invit să vizionați și celelalte filme care fac parte din biblioteca video online, aflată la adresa http://www.youtube.com/user/CasaRegalaaRomaniei.

Curând, poate în această primăvară, voi publica un volum bine ilustrat cu fotografii și intitulat “Mașinile Regelui”. Va fi o continuare a seriei începută cu “Lumea Regelui“, “Muzica Regelui” și “Anul Regelui“. Apărute în anul jubileului de 90 de ani ai Regelui Mihai, ultimele trei titluri au însumat peste 120,000 de exemplare pe piața de carte.