Sâmbătă, 24 martie 2012, volumul „Poveștile unei inimi” de Diana-Florina Cosmin a fost lansat la Brașov, în cadrul Târgului Internațional de Carte și Muzică Libris. La eveniment au luat cuvântul, alături de autoare, Sever Gulea și Agnes Keszeg, ilustratoarea cărții.

Sever Gulea, Diana-Florina Cosmin și Agnes Keszeg

În continuare aveți un fragment din recenzia pe care Sever Gulea a facut-o volumui pe blogul Libris.

„Cartea Dianei Florina Cosmin este mai degrabă interogativă decât exclamativă. Ea problematizează, mai degrabă decât să convingă… iar problematizările sunt cât se poate de imaginative (dragostea e analizată prin analogie cu economia, psihologia negocierii sau chiar jocurile pe calculator), lucide dar nelipsite de o anumită tandrețe. În final, tot ceea ce poate decela cititorul la finalul povestirilor este o înțelepciune senină, care nu exclude greșala și schimbarea, o înțelepciune proiectată și câștigată undeva în perimetrul valoros al îndoielii și al umorului.

Poveștile unei inimi nu este doar un Sex and the City românesc (așa cum ați putea crede inițial). Spre desoebire de abordarea lui Candace Bushnell, stilul Dianei Florina Cosmin este tributar mai degrabă unor autori ca Pascal Bruckner și Alain de Botton: adică analize din care nu lipsește plăcerea examinării pe îndelete a lucrurilor, nici inteligența  paralelelor memorabile dar nici umorul și sensibilitatea. O recomand nu doar fetelor single, ci oricui e gata să parieze pe dragoste, în contextele paradoxale pe care le trăim.” (Sever Gulea)

Diana-Florina Cosmin și Agnes Keszeg

Sever Gulea, Diana-Florina Cosmin și Agnes Keszeg

Autoarea semnând autografe