Cu toţii aţi auzit despre Steve Jobs şi contribuţia lui la dezvoltarea omenirii. Ecourile carierei sale şi secretele care l-au împins întotdeauna mai departe, mai sus, încearcă să devină acum modele pentru un public din ce în ce mai numeros, cu idei şi iniţiative. Volumul Steve Jobs. Secretele inovaţiei de Carmine Gallo se găseşte începând de astăzi împreună cu Revista Capital, şi va concretiza multe dintre principiile care l-au ghidat pe Steve Jobs în a-şi urma pasiunile, a avea curaj să încerce lucruri diferite şi a rămâne o personalitate de succes, constant preocupată de progres şi noutate.

Cartea are o abordare indirectă, Steve Jobs fiind discret în apariţiile sale în presă. De aceea, Carmine Gallo, autorul cărţii şi jurnalist de afaceri, a intervievat sute de profesionişti de succes – de la manageri şi întreprinzători, la profesori şi consultanţi – pentru a înţelege filozofia lui Steve Jobs. Şi probabil cel mai important sfat ar fi să-ţi urmezi instinctele, să faci ce-ţi place, să nu te opreşti la cel mai mic obstacol sau să te plafonezi într-o rutină obositoare. Rezumate, punctele importante care au contribuit la formarea omului şi mentorului Steve Jobs sunt:

1. Faceţi ceea ce vă place. Gândiţi-vă diferit la cariera dumneavoastră.

2. Puneţi-vă amprenta asupra universului. Gândiţi-vă diferit la viziunea dumneavoastră.

3. Puneţi-vă mintea la contribuţie. Gândiţi-vă diferit la modul în care gândiţi.

4. Vindeţi visuri, nu produse. Gândiţi-vă diferit la clienţii dumneavoastră.

5. Spuneţi „nu” la o mie de lucruri. Gândiţi-vă diferit la design.

6. Creaţi experienţe măreţe. Gândiţi-vă diferit la experienţa oferită de brand-ul dumneavoastră.

7. Fiţi stăpâni pe mesajul pe care îl transmiteţi. Gândiţi-vă diferit la povestea dumneavoastră.

Toate acestea şi multe altele se regăsesc în volumul Steve Jobs. Secretele inovaţiei aşteptând să fie descoperite, însuşite şi preluate ca o alternativă, un mod de a gândi diferit, de a gândi în proporţii mari, de a gândi o poveste personală. Aşadar, cartea poate fi un ghid util pentru fiecare dintre voi, fie ca o sursă de inspiraţie pentru viaţa profesională, afaceri şi iniţiative, fie ca elemente pentru propria filozofie de viaţă.

Volumul este a 10-a carte din colecţia Capital „12 cărţi despre afaceri de care ai nevoie în 2011” şi se poate cumpăra împreună cu revista de la toate punctele de difuzare a presei.