Curtea Veche Publishing şi Jurnalul Naţional au pregătit o surpriză tuturor celor care doresc să descopere muzica ce a făcut, timp de o viaţă întreagă, deliciul Regelui: începând de luni, 10 octombrie, veti putea găsi CD-ul cu volum Muzica Regelui la toate chioşcurile de ziare împreună cu Jurnalul Naţional. CD-ul, publicat cu sprijinul Radio România, conţine 15 dintre piesele preferate ale Regelui, iar paginile care însoţesc colecţia dezvăluie crâmpeie din viaţa familiei regale.

Principele Radu al României a publicat acest volum împreună cu CD ca un omagiu adus Regelui Mihai I, cu ocazia celei de-a 90-a aniversări, pe care Majestatea Sa o va sărbători pe 25 octombrie.

După ce veţi citi şi asculta Muzica Regelui, veţi descoperi că muzica a făcut parte dintotdeauna din viaţa Familiei Regale, iar dincolo de cele 15 melodii se ascund amintiri dragi ale Regelui Mihai I: de la momentele în care învăţa să cânte la pian până la cele în care cunoştea compozitori români valoroşi şi la cele în care muzica îl ajuta să se regăsească pe sine.

CD-ul trimite de la „Concertul pentru pian nr. 1 al lui Franz Liszt şi opusuri beethoveniene, până la Bolero de Maurice Ravel, tangourile interpretate de Boston Simphony Orchestra sau muzica uşoară a lui Bing Crosby. Toate înregistrările reunite pe CD provin din Arhivele  Radio România.