În perioada 11-15 august vă aşteptăm cu reduceri de până la 50% la cea de-a treia ediție a Târgului Gaudeamus Mamaia, pe faleza din fața studioului Radio Vacanța.

Gaudeamus Mamaia reprezintă varianta estivală a Caravanei Gaudeamus: o formulă inedită care își propune să îmbine cultura cu vacanța. În cadrul târgului, vizitatorii vor putea achiziționa cărți pentru toate vârstele și gusturile.

Editura Curtea Veche va aduce pe litoral cele mai recente apariţii editoriale, la preţuri topite, şi ele, de căldură: reducerile pe care le-am pregătit vor coborî preţurile volumelor cu 15-50%. Dintre volumele pe care le puteţi găsi la standul nostru amintim:

Romanul Rubateste o selecţie a povestirilor semnate, de-a lungul timpului, de Răzvan Petrescu. Volumul “Rubato” cuprinde 14 proze scurte, dintre care una publicată în premieră. Cartea este o încântare atât pentru împătimiţii genului, cât şi pentru cei ce vor să descopere acum stilul inconfundabil al unuia dintre cei mai valoroşi scriitori români de proză scurtă de la ora actuală.

Scris de unul dintre cei mai spectaculoși autori ruși contemporani, Viktor Pelevin, romanul  Generation P are în prim plan experiențele unui proaspăt absolvent de Litere și poet ratat la începutul anilor ’90, care reușește să pătrundă în fascinanta lume a publicității prin intermediul cele mai mari agenții din Moscova. Totodată, autorul surprinde schimbările produse în Rusia, odată cu  ascensiunea și declinul lui Gorbaciov, în rândul tinerilor care se trezesc brusc într-o paradigma socio-culturală necunoscută lor.

Volumul a fost tradus în limba română de Luana Schidu.

”Cel mai mare roman al contemporaneității” așa cum a fost numit de către Susan Sontag, Apocalipsa memoriilor  reunește trei ”memorii”: cele ale unui tânar scriitor maghiar din anii ’70 care trăiește o perioadă în Berlinul de Est și este prins într-un triunghi amoros care îl va bulversa, cele ale eroului principal al romanului scris de către prozatorul maghiar și, nu în ultimul rând, cele ale tânărului scriitor din roman, care descrie perioada copilăriei sale petrecute în Ungaria stalinistă.

Cartea lui Peter Nadas, tradusă în limba română de Anamaria Pop, este acum disponibilă în formulă completă (volumul I şi volumul II).

 Apărută în cadrul Colecției ”Să fii sănătos”,  Ghidul bonei  oferă un ghid complet cu tot ceea ce trebuie să cunoască o bonă despre îngrijirea copilului, de la nou-născut până la perioada preșcolară. Pe lângă informațiile utile, ghidul te învață cum să îți ferești copilul de primejdii, care sunt principalele motive pentru care plâng bebelușii sau cum să îl tentezi cu mâncare pe micuțul mofturos.

Cu toții ne dorim să putem descifra corect limbajul trupului, să facem o primă impresie bună în cadrul unei întâlniri de afaceri, să putem influența părerea interlocutorilor despre noi și propunerile noastre sau să îi putem determina mult mai ușor să ne devină parteneri.  Cartea Limbajul trupului  scrisă de Alan şi Barbara Pease explică detaliat limbajul trupului, mai ales în contextul modern de  business.