Vineri, 29 iulie, s-a încheiat cel de al doilea modul al taberei “Vara pe uliţă” de la Muzeul Satului, iar noi, ca de fiecare dată, am fost acolo cu poveşti frumoase şi premii pentru copiii talentaţi.

Actriţa Rodica Mandache, împreună cu Loredana Benga şi Andreea Tănase, i-au încântat pe toţi cei prezenţi cu un spectacol ce a readus copilăria în sufletele celor mari, iar pe cei mici i-a învăţat despre fericire, despre bucuria de a descoperi lumea prin poveşti şi de a fredona melodii celebre din piesele de teatru.

Le mulţumim, încă o dată, invitatelor noastre, şi mai ales doamnei Rodica Mandache, pentru bucuria pe care ne-o face nouă şi micuţilor prin aceste spectacole în fiecare vineri.

Pe noi ne mai puteţi întâlni pe 5 şi pe 12 august la “Căsuţa din poveşti” de la Muzeul Satului (Casa Glod). Spectacolele încep la ora 12.00, iar în cadrul lor vom oferi şi câteva premii: pe 5 august pentru desenele realizate după volumul “Desenează frumos lumea din jur“, iar pe 12 august pentru cele mai frumoase poveşti pe care le primim până la această dată. Tot pe 12 august, vom anunţa împreună cu prietenii noştri de la Jurnalul Naţional câştigătorii premiului cel mare: un loc gratuit în ediţia de anul viitor a taberei “Vara pe uliţă” şi dramatizarea celei mai frumoase poveşti primite de-a lungul celor şase săptămâni.

Pentru a vă înscrie în concurs, nu trebuie decât să lăsaţi desenele şi poveştile voastre (semnate) la casa de bilete de la Muzeul Satului şi apoi să fiţi prezenţi vineri la “Căsuţa din poveşti”.

Între timp, vă invităm să admiraţi lucrările câştigătorilor din acest modul al taberei:

Maria Lupu

Rareş Cristian Bogdan – Broscuţa verde

Într-o vacanţă, am fost într-un sat aşezat la poalele unui deal. Casa unde am stat avea o curte cu iarbă şi flori, care de care mai frumoase. De grădină ce să mai zic, cu pomi fructiferi, viţă de vie şi zmeuriş!

Aici e aici: într-o zi, culegând zmeură, aud un orăcăit. Era o broscuţă verde de copac. Am luat-o într-o palmă, i-am vorbit şi parcă ea îmi spunea că vrea să fim prieteni. Şi cred că şi-a dorit asta, pentru că, făcând baie în piscină, m-am trezit cu ea lângă mine. Sărise din copac. Ne-am jucat apoi zi de zi.

În semn de prietenie, s-a lipit cu ventuzele de la picioruşe de scoarţa unui copac, sub geamul camerei unde dormeam eu.

Eu am plecat, iar de atunci ea orăcăie mereu, spunându-mi parcă să mă întorc la ea.

Sara Al Kohali – Băiatul şi floarea

Era odată un băiat la curtea unui rege.

Băiatul s-a îndrăgostit de o fată.

Într-o zi, trecând pe holul palatului, a zărit nişte flori foarte frumoase într-un vas. Băiatul a rupt o floare şi a dăruit-o fetei. A doua zi la fel. Şi în fiecare zi el rupea câte o floare şi o dăruia fetei.

Într-o zi, regele a trecut pe lângă plantă şi a văzut lipsa florilor. Mânios, i-a chemat pe toţi slujitorii să afle ce s-a întâmplat cu floarea. La început, băiatul nu avea curajul să recunoască, însă când regele era în dreptul său, i-a spus că el a rupt florile şi le-a dăruit iubitei sale.

Regele înfuriat la început auzind scuza băiatului a răspuns: “Nu mi-aş fi imaginat asemenea scuză!”

Din ziua aceea, regele oferă în fiecare zi reginei o floare din copac şi băiatul logodnicei lui şi au rămas împreună buni amici.

Adela Prodan – Hora Nicole, 9 ani

Înotam pe sub apă, când am văzut un delfin care se chinuia să desfacă o scoică. Dar nu putea! Când a reuşit, din scoică a ieşit un peştişor. Eu şi delfinul am mers după el cu  bucurie. Era un peşte-clovn. Mergea cu viteză dar l-am prins într-o scorbură de copac putred, plin de alge de toate naţiile.

Dar peştişorul a găsit o găurică şi a ieşit prin ea. A trebuit să îl urmărim până la casa delfinului, unde s-a ascuns în cutiuţa unde delfinul ţinea perlele găsite de el în adâncuri.

Delfinul mi-a mulţumit pentru că le-am ajutat să prindă peştişorul, pentru că el tot alergase după el să îl prindă şi acum reuşise! În mulţumire mi-a dat un sfert din perlele lui.

Aşa m-am întors pe plajă cu o punguţă de perle. Mi-am făcut un lănţişor iar la mijloc mi-am pus un delfin.

Am primit multe desene şi poveşti frumoase. Nu le-am putut premia pe toate, însă putem să vă arătăm câteva dintre planşele care ne-au atras atenţia:

Cristiana Victoria Dragotoiu (Toia)

Irina Georgescu – Sirene ce înoată

Ştefan Ceauşescu, 6 ani

Maria Marin