Astăzi se deschide Salonul Internaţional de Carte de la Torino, cea mai importantă manifestare de profil din Italia. La această ediție, editura Curtea Veche va fi prezentă nu doar cu cele mai recente titluri la standul României organizat de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia şi Centrul Naţional al Cărţii, cu sprijinul financiar al Institutului Cultural Român, ci și cu un tânăr ambasador al literaturii române contemporane: Adina Rosetti, autoarea volumului “Deadline”.

Cea de-a XXIV-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte de la Torino are loc între 12-16 mai 2011. Tema ediţiei din acest an este Memoria. Il seme del futuro / Memoria, sămânţa viitorului.

Standul României, cu o suprafaţă de 72 metri pătraţi, a fost construit după un concept inovativ şi atractiv, atât pentru a atrage publicul larg, cât şi pentru a ilustra producţia editurilor româneşti reprezentative pentru tema aleasă. Fotografiile celor 16 scriitori români invitaţi au fost realizate de Mircea Struţeanu, urmând să fie reproduse atât pe structura exterioară a Standului, cât şi în cadrul unei campanii de promovare vizuale pe autobuzele din oraş.

Deschiderea oficială a Standului României va avea loc joi, 13 mai 2011, de la ora 13.00, în Pavilionul 3 (P26 – R25). Pe parcursul a patru zile (12, 13, 14 şi 15 mai), atât la Standul României, cât şi în alte săli din incinta Salonului vor fi organizate manifestări în cadrul cărora vor fi prezentate traducerile din literatura română în limba italiană, apărute de la ediţia de anul trecut a Salonului, precum şi rezultate recente ale italienisticii din România şi ale românisticii din Italia. La ediţia din acest an prezenţa românească va fi cea mai consistentă dintre toate ediţiile precedente, nu numai datorită bogatei recolte de traduceri din literatura română, ci şi a impresionantului număr de invitaţi: peste 50 de scriitori, traducători, critici literari şi jurnalişti, italienişti şi românişti de marcă, reprezentanţi ai unor edituri italiene.

Pe Adina Rosetti o puteți vedea la evenimentul de duminică, 15 mai, între 11.30 și 13.00, în pavilionul 3, P26-R25.

Standul României a fost construit după un concept inovativ şi interactiv, atât pentru a atrage publicul larg şi specialiştii, cât şi pentru a ilustra producţia editurilor româneşti reprezentative pentru tema aleasă