Irosirea mâncării este o problemă acută în țara noastră. Vestea bună este că fiecare dintre noi poate face o diferență în acest sens. Fiecare dintre noi poate alege să utilizeze înțelept resursele și să îi inspire și pe cei din jur să facă la fel.

E posibil să crezi că adoptarea unui stil de viață mai responsabil presupune un mare efort, dar suntem convinși că intuiești deja câteva metode prin care poți irosi mai puțină mâncare. Tocmai de aceea, te invităm, până pe 15 februarie, să împărtășești pe blogul tău trei idei pe care le-ar putea folosi oricine ca să economisească în bucătărie. Fii #EroulSăptămânii și spune-ne sfaturile tale, iar noi te vom premia!

Economiseste cu Jamie_Coperta_presaDe ce ar trebui să ne pese?

Fiecare român aruncă aproximativ 100 de kilograme de mâncare anual; 15% din mâncarea aceasta nu este nici măcar scoasă din ambalaj. La nivel internațional, aproximativ 1,3 miliarde de tone de alimente sunt irosite în fiecare an, așa că în contextul crizei resurselor, comunitatea internațională face eforturi pentru educarea populației în spiritul unui stil de viață sustenabil.

Jamie Oliver propune în noua sa carte, “Economisește cu Jamie”, un nou stil de a face cumpărături, de a găti și de a utiliza alimentele astfel încât să economisim mai ușor. Rețetele sunt realizabile cu un buget redus și gândite astfel încât să valorifice la maximum ingredientele, inclusiv resturile rămase după o masă copioasă. În plus, fiecare porție este gândită astfel încât să coste mai puțin decât un produs de tip fast-food. Jamie nu face decât să ne arate că a venit timpul să ducem mâncarea la un alt nivel, cumpărând isteț, gătind inteligent și irosind mai puțin.

2_photo frame HeroOfTheWeek

Provocarea noastră:

Dacă ai un blog, te provocăm să ne arăți că îți pasă. Fii #EroulSăptămânii și împărtășește-ne printr-un articol trei dintre ideile aplicate pentru a economisi atunci când vine vorba de gătit. În încheierea articolului, lansează provocarea mai departe către alți trei prieteni care au bloguri personale. Nu uita să folosești hashtag-urile #SaveWithJamie și #EroulSaptamanii și să faci trimitere către acest articol.

Vrem să îți răsplătim implicarea:

Nu sunt mulți cei care aleg să fie responsabili, așa că ne-am propus să îți răsplătim implicarea. Fiecare dintre cei ce va accepta provocarea este deja un erou pentru noi, iar pentru cel mai implicat #ErouAlSăptămânii avem și un premiu special, pe care îl vom acorda pe 19 februarie. Nu uita să ne împărtășești articolul sau articolele în comentarii la acest articol până pe 15 februarie;)

Premiul va consta în:

– volumul “Economisește cu Jamie” de Jamie Oliver (Curtea Veche Publishing)

– volumul “Gătește în 15 minute cu Jamie” de Jamie Oliver (Curtea Veche Publishing)

– un set format din produse originale Jamie Oliver: pesto Italian, sos de paste cu roșii și busuioc, spaghetti, o râșniță de sare cu chili afumat. Produsele Jamie Oliver sunt disponibile în rețelele Auchan, Cora, Mega Image, Selgros din întreaga țară.

—-

Update: Vă mulțumim tuturor pentru participare, ne bucurăm că avem cititori responsabili și pasionați de gătit!

Câștigătoarea acestui concurs este Catinca Vlad pe care o invităm să ne scrie un e-mail la adresa concurs@curteaveche.ro pentru a afla cum poate intra în posesia premiului.

 

Macheta premii mari-01