Vineri, 3 octombrie 2014, începând cu ora 18.30, Curtea Veche Publishing vă invită la evenimentul de lansare a volumului Trei vieți într-una. Convorbiri cu Nicolae Drăgușinde Constantin Laurențiu Erbiceanu. La eveniment vor lua cuvântul Neagu Djuvara, Doina Jela, Viorel Cosma, Nicolae Drăgușin și Constantin Erbiceanu. Lansarea va avea loc în Ceainăria Cărturești Verona (Str. Arthur Verona, nr 13-15, București) și va fi urmată de un cocktail oferit de Fundația Culturală Erbiceanu. Intrarea este liberă.

Constantin Laurențiu Erbiceanu, descendent al ilustrei familii Erbiceanu, se poate mândri cu o amintiri de familie unice, fiind înrudit cu Mircea Eliade (savant umanist), Ion Flueraș (om politic) și Constanța Erbiceanu (vestita pianistă a cărei măiestrie pedagogică a fost transmisă până la celebrul pianist Lang Lang), în vreme ce mama domnului Erbiceanu făcea parte dintre intimii casei lui George Enescu și ai familiei regale.

Nu întâmplător cartea se numește “Trei vieți într-una”, Constantin Erbiceanu fiind un inginer de succes în Occident, călător pasionat în 125 din cele 197 de țări ale lumii și meloman dispus să călătorească oriunde pentru a-i vedea pe marii cântăreți al globului. “Este o figură excepțională în sine, fără a mai ține seama de antecedentele familiei” (Neagu Djuvara).

Toate aceste “trei vieți” sunt surprinse cu pasiune și emoție de Nicolae Drăgușin în aceste dialoguri: “De la istoria familiei sale până la momente, puţin ştiute chiar de specialişti, din biografiile marilor compozitori, de la Ulfila la creştinarea Daciei, până la cutumele din Africa sau Filipine, subiectele acestei cărţi sunt tratate cu pasiune, vervă, grijă pentru detaliul precis.” (Cristian Bădiliță)

Trei vieti intr-una_invitatie
CONSTANTIN LAURENŢIU ERBICEANU (n. 1939, Bucureşti) este inginer constructor, meloman, călător. Provine dintr-o familie de preoţi, academicieni, universitari, magistraţi, pianişti, ingi­neri. Din 1970 s-a stabilit în Germania, unde a desfă­şurat activităţi de proiectare. Ulterior, a fost însărcinat de firma Lahmeyer International cu activităţi de consultanţă în diferite ţări din lume. Din 2004, odată cu revenirea defi­nitivă în România, a înfiinţat Fundaţia Culturală Erbiceanu, care acordă premii şi iniţiază generoase acţiuni de mecenat.

NICOLAE DRĂGUȘIN (n. 1983, Alexandria) este cadru didactic universitar, doctor în filosofie, traducător.
A colaborat cu articole şi traduceri la: Idei în dialog, Dilema veche, Memoria — revista gândirii arestate, România liberă (Aldine), Sfera politicii, Studii teologice etc. Este colaborator al Fundaţiei Academia Civică (din 1999) şi lector la Fundaţia Calea Victoriei. A publicat volumele: Dialoguri pentru viitor, Ed. Insti­tutului Cultural Roman, 2004; Altfel (împreună cu ASR Principele Radu al României), Ed. Polirom, 2009.