Cartea celebrului dr. Gabor Maté apare la Curtea Veche pe 10 octombrie

Poate o persoană să moară, la propriu, de singurătate? Care e legătura dintre abilitatea de a ne exprima emoțiile și boala Alzheimer? Există o „personalitate canceroasă”? Cu siguranță una dintre cele mai așteptate cărți ale toamnei, bestseller-ul renumitului medic și cercetător Gabor Maté, Când corpul spune nu, poate fi rezervată în precomandă pe site-ul Curtea Veche Publishing.

Toți cei care achiziționează cartea de pe curteaveche.ro până pe 10 octombrie 2021 intră în tombola pentru un curs online cu Gabor Maté despre introspecția bazată pe compasiune. La concurs vor participa toți cei care au comandat deja cartea.

Când corpul spune nu. Costul stresului ascuns este un studiu aprofundat, revelator, plin de informații utile despre stres și influența lui asupra sănătății noastre psihice și fizice. Cartea include principii de prevenire și vindecare a bolilor cauzate de stres.

După câteva decenii de carieră medicală de excepție, în care a urmărit legătura dintre stres și boală, Gabor Maté a strâns laolaltă poveștile pacienților săi, le-a confruntat cu cele mai recente studii clinice și a dezvăluit consecințele imediate, deseori ignorate, ale stresului de zi cu zi. Autorul discută despre somatizare în cazul unor boli precum artrita, cancerul, diabetul, bolile cardiovasculare, sindromul de colon iritabil și scleroza multiplă. Printre studiile de caz și poveștile prezentate de Dr. Maté se numără și cele ale unor persoane celebre, precum: Lou Gehrig (scleroza laterală amiotrofică), Betty Ford (cancer la sân), Ronald Reagan (Alzheimer), Gilda Radner (cancer ovarian), Lance Armstrong (cancer testicular).

Această carte este un semnal de alarmă și o pledoarie pentru medicina biopsihosocială, una dintre cele mai bune căi prin care ne putem elibera de această cumplită afecțiune a epocii noastre. Așa cum îl descrie publicația canadiană The Globe and Mail „atunci când observă și scrie despre suferința umană, inclusiv a sa, Maté este plin de compasiune și, de aceea, convingător.”

GABOR MATÉ (n. 1944) este un cunoscut medic canadian de origine maghiară, specialist în domeniul îngrijirii paliative. Cercetările sale vizează în special traumele din copilărie, dependența de alcool sau droguri și stresul. Printre cele mai cunoscute proiecte ale sale se numără rubrica de la The Globe and the Mail, colaborarea cu câteva clinici pentru recuperarea pacienților dependenți de droguri din Downtown Eastside, Vancouver, și, mai recent, aparițiile publice în calitate de speaker motivațional și autor. A primit Premiul Hubert Evans pentru nonficțiune și i s-au acordat Ordinul Canadei și Civic Merit Award din partea orașului Vancouver, unde locuiește.

Volumul Când corpul spune nu. Costul stresului ascuns de Gabor Maté este disponibil pe curteaveche.ro și în librăriile din țară, la prețul de 60 lei.