Omul de publicitate Cristiana Belodan debutează cu un volum de amintiri la Curtea Veche Publishing. Dilibau este o colecție de povești cu umor oltenesc, inspirate din copilăria autoarei. Marți, 15 iunie, de la ora 18:00, Curtea Veche Publishing vă invită la o sesiune de autografe cu Cristiana Belodan, în curtea interioară a librăriei Cărturești Modul (Str. Academiei nr. 18-20, la parterul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu). Intrarea este liberă.

Dilibau. Povești oltenești ar putea fi prima variantă oltenească, de la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990, a Amintirilor lui Creangă, doar că din perspectiva unei Smărăndițe a popii din Caracal. Cristianei Belodan scrie într-un stil hâtru și poveștile sale pot fi citite ca „balade vesele și triste“ din Epoca de Aur și Epoca Tranziției. Această carte e liftul cu care veți descinde în copilăria unor puști cu „teneși“ de Drăgășani și mintea doldora de idei care le dădeau palpitații adulților. Iar Dili, eroul central, inspirat de fratele ei, este ca focul pe miriște: de neoprit. O colecție de povestiri care se adresează generației nostalgice, cei care părinți fiind astăzi, își amintesc de vacanțele lungi de vară, dar în egală măsură și celor mai tineri, care pot descoperi autenticitatea unor povești dintr-o Oltenie care a devenit între timp doar un mit.

Puteți răsfoi cartea AICI.

Descoperiți un mic preambul de umor oltenesc AICI.

Cristiana Belodan a venit pe lume în Caracal, într-o familie de preot, pe 19 septembrie 1982. Copilăria și adolescența le-a petrecut pe meleaguri caracalene, iar anii de studenție pe urmele lui Blaga, la Sibiu. Și-a urmat visul de a lucra în agenții de publicitate, în București, deținând la momentul de față funcția de Director de Strategie & Transformare în cadrul agenției Oxygen. După anii de carieră în advertising, a reușit să pună în pagină un alt vis: scrierea primului volum de amintiri .

Volumul Dilibau. Povești oltenești de Cristiana Belodan poate fi achiziționat de pe curteaveche.ro și în librăriile din țară.

Parteneri: Cărturești, Oxygen

Partener monitorizare presă: Klarmedia