Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la întoarcerea Familiei Regale în România, Curtea Veche Publishing lansează volumul Margareta. Trei decenii ale Coroanei: 1990-2020 în prezența chiar a Majestății Sale Margareta a României, alături de Alteța Sa Regală Principele Radu, Alteța Sa Regală Principesa Elena, Excelența Sa Alexander Phillips Nixon și Alteța Sa Regală Principesa Sofia.

Evenimentul va avea loc vineri, 17 ianuarie, de la ora 18:00, la Cărturești Carusel (Str. Lipscani nr. 55). Intrarea va fi liberă.

La eveniment vor vorbi Sandra Gatejeanu Gheorghe, autoarea volumului și Irén Arsene Máté, directoarea Curtea Veche Publishing.

Volumul de față prezintă viața și activitatea Custodelui Coroanei începând cu anul 1990, când aceasta pune pentru prima dată piciorul pe pământ românesc, până la sfârșitul anului 2019. Cuvântul înainte, intitulat „30 de fapte în 30 de ani” și semnat de Principele Radu, este un rezumat al celor mai importante evenimente care au avut în centrul lor Casa Regală a României în ultimele trei decenii. Așadar, cartea prezintă în ordine cronologică cele mai importante acțiuni ale Familiei Regale până în prezent: activitatea Fundației Margareta a României în sprijinul celor nevoiași și al tinerelor speranțe, vizitele interne și internaționale, fastuoasele recepții de la reședințele regale Palatul Elisabeta, Castelul Peleș, Castelul Săvârșin. Printre aceste evenimente se numără și cele închinate memoriei înaintașilor, precum inaugurarea Promenadei Regina Maria din Paris.

Margareta. Trei decenii ale Coroanei: 1990-2020 este disponibilă pe curteaveche.ro sau în librăriile din țară. Cartea va putea fi achiziționată și în cadrul  evenimentului.