Îți place să citești, iar dezvoltarea personală reprezintă un obiectiv pentru tine, în orice moment? Atunci trebuie să știi că poți îmbina cele două activități, prin lecturarea cărților potrivite.

Astăzi ți-am pregătit o listă de recomandări, care include cinci cărți de dezvoltare personală, pe care trebuie să le citești. Acestea te vor învăța să îți dezvolți stima de sine și să te apreciezi la adevărata ta valoare. În plus, cu ajutorul lor, vei descoperi cum să acorzi atenție lucrurilor cu adevărat importante, din viața ta.

Învață să fii fericit, chiar și atunci când viața nu este roz!

Cărți de dezvoltare personală care te vor ajuta să trăiești liber

Începem lista de recomandări de astăzi cu două cărți de dezvoltare personală, care te vor învăța să trăiești liber, fără a mai încerca să ajungi la perfecțiunea inexistentă.

Secretul libertății – Diavolul păcălit este o carte de excepție, scrisă de Napoleon Hill, un autor celebru de literatură motivațională. Acesta recunoaște existența Diavolului în realitatea pe care fiecare dintre noi o conturăm, prin prisma lucrurilor și a evenimentelor care ne influențează viața.

Cât timp lași un lucru sau o întâmplare să te ajute sau să îți dăuneze, aceasta va deveni responsabilă pentru Raiul sau Iadul în care trăiești. Autorul îți va dezvălui calea către libertatea adevărată, ca urmare a confruntării cu tine însuți, din care poți și trebuie să ieși învingător.

Viața nu e mereu roz este o carte scrisă de Mel Robbins, un autor care tratează un subiect cu care fiecare dintre noi ne confruntăm. De câte ori ai avut impresia că ceva lipsește din viața ta? Te-ai aflat deseori în situația în care ai fi vrut ca și viața ta să fie roz, așa cum părea cea a prietenilor sau a membrilor familiei tale?

Această carte tratează efectele neacceptării unei vieți lipsite de perfecțiunea la care tindem, dar care nu există. Odată ce vei înțelege și accepta faptul că viața nu este mereu roz, aceasta va deveni mult mai bună.

Trebuie doar să descoperi calea către concretizarea propriilor tale dorințe și să faci alegeri diverse, din gama opțiunilor pe care le ai la dispoziție.

Cărți care te inspiră să fii curajos și să te dezvolți emoțional

Continuăm lista de recomandări cu trei cărți de dezvoltare personală, care tratează importanța intenției și faptul că trebuie să îți acorzi șansa de a fi vulnerabil. Doar astfel, vei avea curajul de a fi tu însuți, într-o realitate pe care o creezi, prin atenția pe care o acorzi evenimentelor din viața ta.

Curajul de a fi vulnerabil este o carte care aparține celebrei autoare Brené Brown. Aceasta tratează problema vulnerabilității cu care fiecare dintre noi ne confruntăm. În încercarea de a atinge nivelul perfecțiunii conturate de societate, ne trezim adesea trăind în nesiguranță. Este dificil să speri și să fii curajos, atunci când simți că trăiești în incertitudine.

Cu toate acestea, Brene Brown și-a propus să desființeze mitul conform căruia vulnerabilitatea este o slăbiciune. În schimb, această carte te va învăța faptul că această trăsătură conturează adevărata valoare a curajului.

Găsește calea către lumea ta interioară, parcurgând fiecare pagină a acestei cărți. Vei descoperi paradoxurile curajului și vei învăța să fii puternic, chiar și atunci când ești vulnerabil.

Puterea intenției este o carte din literatura motivațională care aparține celebrului autor Dr. Wayne W. Dyer. Acesta tratează, în manieră unică și bine documentată, rolul intenției în viața noastră. Aceasta conduce la luarea deciziilor și ne propulsează către îndeplinirea scopurilor propuse.

Parcurgând filele acestei cărți, vei descoperi cum să transformi sentimentul împlinirii într-o constantă în viața ta. Vei afla cum să trăiești o experiență care să te împlinească, prin obținerea armoniei profesionale, prin dezvoltarea relațiilor interumane și prin acceptarea trăirilor interioare.

Trebuie să ai Curajul de a fi tu însuți, spune Jacques Salomé, pentru a merge mereu înainte, în armonie cu tine și cu ceilalți. Descoperă arta de a comunica la nivelurile profunde ale conștiinței și vei pune bazele unei relații vii și armonioase cu tine însuți și cu cei din jur.

În această carte, vei afla care sunt reperele care te pot ajuta să ieși din zonele de umbră ale personalității tale, pentru a depăși înfrângerile de moment. Astfel, vei descoperi arta de a comunica, pentru a obține tot ceea ce îți dorești.


Prin urmare, acum ai la dispoziție lista de titluri ale următoarelor cinci cărți pe care le poți citi, pentru a te dezvolta personal. Prin lecturarea acestora, vei descoperi secretul libertății și vei învăța să accepți viața, chiar și atunci când nu e roz. Îndrăznește să fii vulnerabil, folosește-te de puterea intenției și, astfel, vei avea curajul de a fi tu însuți.

Descoperă mai multe informații despre domeniul dezvoltării personale, din cărțile puse la dispoziție, în această categorie, pe curteaveche.ro.