Uniunea Scriitorilor din România a anunțat la începutul lunii iunie nominalizările la Premiile Uniunii pentru anul 2018. Printre volumele nominalizate se numără și trei titluri apărute la Curtea Veche Publishing: „Es Mal Pas” de Iren Arsene Mate la categoria „Debut”, „Iacării acrobați. Povestea unui vis” de Alina Bâltâc la categoria „Cărți pentru copii” și „Elena a României” de Adrian Cioroianu și Alexandru Groza la categoria „Premiu Special”. Gala de Premiere va avea loc luni, pe 17 iunie.

Es Mal Pas” este un volum de proză care străbate succint șase generații de femei și patru de bărbați. Peste toate survolează o privire fermă care păstrează doar fotografiile din călătoriile nefăcute. Două călătorii într-o viață. În una, încape toată viața netrăită. În cealaltă, promisiunea unui ținut imaginar. Între cele două, femeia care vrea mereu ceea ce nu are. Iren Arsene Mate este fondatoarea Curtea Veche Publishing, dar și a Asociației Curtea Veche, care desfășoară programe de educație prin lectură pentru copiii din toată țara.

Iacării acrobați. Povestea unui vis” este o carte pentru copii între 6 și 10 ani bazată pe povestea adevărată a trei piloți acrobați. Visul lor s-a împlinit pentru că s-au încăpățânat să nu renunțe și au acceptat că transformarea dorinței în realitate presupune efort și disciplină. Ei au avut curajul de a crede că zburând vor fi la fel de fericiți ca păsările cerului. Autoarea textului, Alina Bâltâc, este jurnalistă, traducătoare și este fascinată de literatura română medievală. Povestea Iacărilor este prima ei carte pentru copii. Volumul a fost ilustrat de Yanna Zosmer.

Elena a României. Regina-mamă, regina suferinței și a speranței de face parte din colecția „Regii și Reginele Noastre” adresată adolescenților și care își propune să prezinte istoria Regalității Românești într-un mod atractiv pentru aceștia. Adrian Cioroianu este istoric, politician și jurnalist. Volumul a fost ilustrat de Yanna Zosmer.