Duminică, 29 octombrie, de la ora 16:00 Curtea Veche Publishing și Festivalul Național de Teatru vă invită la o lansare – dezbatere, condusă de una dintre cele mai importante voci ale criticii și analizei teatrale românești de astăzi, Cristina Modreanu care semnează volumul „Fluturele gladiator. Teatru politic, queer & feminist pe scena românească”.Alături de autoare vor vorbi Dan Perjovschi şi Eugen Jebeleanu. Evenimentul va avea loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

„Poate fi teatrul corect politic? Are sens ca el să fie așa? Deși e o dilemă care nu poate fi rezolvată ușor, întrebările merită puse, măcar pentru a deschide o discuție care nu s-a purtat niciodată la noi. Teatrul este produsul societății în care ia naștere, iar filtrul estetic nu poate acoperi decât parțial tensiunile care traversează respectiva societate”, declară autoarea.

De la începutul mileniului 21, pe scena internaţională de teatru s-a înregistrat o revenire intensă a creatorilor care transcriu în spectacolele lor o atitudine faţă de realitatea înconjurătoare, activând latura militantă a celei mai sociale dintre arte. În ultimul deceniu, la care se referă eseurile din volum, balanţa s-a înclinat şi în spectacologia românească dinspre estetică înspre etică, ceea ce a dus la înscrierea teatrului românesc într-o tendinţă globală.

De asemenea, veți putea descoperi și interesanta grafică realizată de cunoscutul artist vizual Dan Perjovschi, ale cărui desene însoțesc paginile volumului.