Sărbătorile de iarnă sunt poate cel mai bun prilej să te regăsești cu cei dragi, să fii alături de familie, și să petreci mai mult timp cu cei mai mici din familie. Noi vă propunem să citiți împreună o carte furmos ilustrată, în ton cu atmosfera festivă care își face deja simțită prezența. De aceea, vă recomandăm câteva titluri potrivite atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari!

 Viața în ritm de tenis de Horia Tecău

viata-in-ritm-de-tenis_resize-micHoria Tecău își trăiește pasiunea pentru sport, încercând mereu să își îndeplinească visurile. Crește, evoluează, pentru că asta își dorește cel mai mult, tratându-i totodată pe cei din jurul său cu mult respect. Succesul nu l-a schimbat, pentru că este conștient că nu succesul l-a făcut ceea ce este azi. Credința, efortul, educația pe care a primit-o în sport, precum și educația primită în familie reprezintă pilonii care l-au ajutat să se dezvolte într-un mod sănătos. În “Viața în ritm de tenis”, cei mici vor afla cum primul sport practicat de Horia a fost, de fapt, înotul, cum a descoperit tenisul și a câștigat primul campionat național, cine au fost antrenorii lui,, cum a fost experiența primului turneu de grand slam ori cea a Wimbledon-ului.

 

Erus și Valea Răbdării de Alec Blenche

erus-si-valea-rabdarii_resize-mic“Erus și Valea Răbdării” înfățișează calatoria unui băiețel pe nume Erus prin Valea Răbdării în care învață ce este răbdarea și multe alte lucruri importante într-o aventura cu rime, cântecele, mister, fructe, iepurași și alte personaje drăgălasșe.

Călătoria sa este plină de învățăminte și povețe dar și de momente hazlii și pură bucurie. Însoțită și de o ilustrație de excepție, aventura lui Erus te transpune foarte ușor într-o lume de basm mirific, o lume a copilăriei și a imaginației. Astfel se creează cadrul perfect în care copiii se pot identifica cu personajele și pot învăța în felul lor câteva lucruri foarte importante precum : importanța unei alimentații sănătoase, importanța familiei, importanța prieteniei și nu în ultimul rând cât de important este să poți să ai rabdare.

Este o carte pentru copii care merită să fie citită și de adulți.

Cartea cuprinde și trei cântecele frumoase: Fructele ; Pac și Mac si Cântecul răbdării, ce pot fi ascultate pe site-ul oficial al cartii : www.calatoriileluierus.ro

Cartea curajului de Adina Rosetti, cu ilustrații de Alexia Udriște

cartea-curajului_resize-mic“Cartea curajului” ascunde între paginile frumos ilustrate de Alexia Udriște, 10 povești de Adina Rosetti, inspirate din faptele reale ale unor oameni mari și curajoși și spuse pe înțelesul celor mici. Personaje simpatice și istețe, veverițe, porumbei, șopârle sau fluturi, ne învață să fim curajoși prin tot ce facem: să ne urmăm pasiunea, să îi ajutăm pe cei care au nevoie, să nu renunțăm să credem în noi și să ne învingem temerile, pentru că doar așa putem deveni mai puternici!

Curajoși nu sunt doar Feții-Frumoși sau supereroii, ci și copiii și oamenii mari care au de înfruntat adevărate provocări zilnic! Descoperă și tu poveștile personajelor din “Cartea curajului” și lasă-le să te inspire!

Mihai I al României de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina

regele-mihai-i_coperta1_resize-micVolumul “Mihai I al României – un rege cu onoare, loialitate și credință” depășește convențiile unei biografii, fie și una a unui suveran precum Mihai I. Adrian Cioroianu și Mihaela Simina prezintă tumultoasa istorie a României, de dinainte și de după cel de-al Doilea Război Mondial, schițează portretele celor care, aflându-se în jurul regelui, i-au influențat deciziile luate în timpul domniei, până la abdicarea sa, în anul 1947. Apoi frământările regelui, aflat în exil, departe de țară, viața alături de membrii familiei, pasiunile, prietenii, precum și interesul pe care regele l-a arătat față de poporul său ori de câte ori țara trecea prin momente grele. Majestatea Sa a spus cândva: „Nu putem avea un viitor fără a respecta trecutul nostru.“ Dacă fiecare român ar parcurge paginile acestei cărți, un numai că dorința regelui ar fi respectată, ci am deveni conștienți de istoria poporului nostru.

24 de povești în așteptarea Crăciunului de Anne Lanoë

24-povesti-in-asteptarea-craciunului_resize-micDe pe 1 până pe 24 decembrie, copiii vor descoperi în fiecare zi câte o poveste sau o legendă celebră în lumea întreagă, care-i va duce pe tărâmul viselor, aşteptându-l pe Moş Crăciun.

E o carte magică în care sunt adunate marile basme din folclorul internaţional, dar şi celebrele poveşti ale lui Hans Christian Andersen, Charles Dickens sau ale Fraţilor Grimm, însoţite de ilustraţii vii şi strălucitoare. Vă veţi întâlni cu personaje de neuitat, cum ar fi bătrânul Scrooge, Spărgătorul de Nuci, Fetiţa cu chibrituri, Cântăreţul din Hamelin, Kaştanka, cei trei Magi ori Sfântul Nicolae.

Bucuraţi-vă de Crăciun alături de cei dragi!

Poveste de Crăciun de Charles Dickens

1400_C_Dickens_coperta_OK:Layout 1.qxd„…sunt multe lucruri din care aş fi putut scoate ceva bun şi n-am profitat de ele, i-a răspuns nepotul, printre care şi Crăciunul, da. În schimb, mă gândesc întotdeauna la vremea Crăciunului, ori de câte ori se întoarce — şi asta lăsând la o parte veneraţia pe care o datorăm cu toţii miracolului de la care se trage, presupunând că tot ce ţine de el poate face abstracţie de acea întâmplare — mă gândesc la Crăciun ca la o vreme a lucrurilor bune: o vreme a bunătăţii, a iertării, a milosteniei, a plăcerilor; singurul moment, după ştiinţa mea, din lungul calendar de peste an, în care oamenii par să se-nţeleagă dintr-o privire, să-şi deschidă cu toţii, fără pic de oprelişte, inimile-mpietrite, să-i privească pe cei mai prejos decât ei ca şi cum le-ar fi tovarăşi de drum în lunga peregrinare către mormânt, şi nu nişte simple fiinţe care le aţin calea într-acolo. Iată de ce, unchiule, cu toate că nu m-am pricopsit de pe urma Crăciunului nici măcar cu o fărâmă de aur sau argint, eu tot cred că mi-a făcut mult bine şi că-mi va face şi de-acum încolo mult bine. Aşa că spun: Dumnezeu să binecuvânteze Crăciunul!“

„Există o justă, echitabilă şi nobilă compensaţie pe lume, în faptul că, deşi boala şi supărarea se iau, nimic altceva nu este mai irezistibil de contagios, precum râsul şi buna-dispoziţie.“

„După o vreme, au trecut la jocuri, fiindcă e bine să mai fii copil din când în când, mai ales în seara de Crăciun, al cărui puternic întemeietor a fost el însuşi un prunc!“

„Şi nu erau, cum inspirat spunea un poet, patruzeci de copii care se comportau ca unul, ci fiecare dintre copiii aceia se comporta ca patruzeci. Prin urmare, era un vuiet de necrezut, dar nimeni nu părea deranjat: dimpotrivă, mama şi fiica ei râdeau din toată inima şi se bucurau peste măsură, iar fata care, încetul cu încetul, s-a prins în jocurile lor, a fost imediat şi fără milă copleşită de micii briganzi. Ce n-aş fi dat să mă număr şi eu printre ei!“