Curtea Veche Publishing are plăcerea de a anunța lansarea volumului Aproape liber.Publicisticăde Daniel Cristea Enache în cadrul Târgului Gaudeamus 2016 – carte de învățătură. Evenimentul va avea loc  joi, 17 noiembrie, ora 18.00, la standul editurii din Pavilionul Central, Romexpo.

Alături de autor vor lua cuvântul domnii Grigore Arsene (directorul Curtea Veche Publishing), Markó Béla (scriitor), Alex Ștefănescu (scriitor și critic literar), și Aurel Vainer (Președintele Federației Comunității Evreiești din România).

invitatie-aproape-liber

Prin textele cu precădere memorialistice, Daniel Cristea-Enache are o privire caleidoscopică asupra societății românești, cadrul percepției sale restrângându-se pe măsură ce cititorul avansează în lectură.

Felul în care autorul abordează diverse ipostaze ale peisajului românesc, de la generalități de ordin istoric și politic, până la critică literară l-au impus pe autor în viața culturală românească.

Daniel Cristea-Enache este autor, eseist, critic literar și istoric literar. Conferențiar universitar la Catedra de Istoria Literaturii Române a Universității din București, acesta este director al revistei online Literatura de azi și cronicar literar la revista România literară. Daniel Cristea-Enache a mai publicat la Curtea Veche Publishing volumele “Lyrica Magna. Eseu despre poezia lui Nichita Stănescu” și “Un om din Est. Studiu monografic”.

Klarmedia, partener monitorizare presă

Literatura de azi, partener media