Pe 3 august sărbătorim Ziua Mondială a Pepenelui, motiv pentru care am răsfoit puțin colecția Să fii sănătos și am găsit o rețetă de-a dreptul delicioasă care să cinstească această zi așa cum se cuvine. Este vorba de rețeta Pepene-surpriză, care poate fi găsită în cartea “Deserturi raw pentru copii și părinți sănătoși” scrisă de Ligia Pop.

Ce spuneți, o încercăm?

Aveți nevoie de: 

  • un pepene verde de 5–6 kg
  • 2–3 banane bio, feliate
  • 4 fructe kiwi, feliate
  • 2 fructe de mango, tăiate cuburi
  • 1 ananas, tăiat cuburi
  • miezul de la pepene, tăiat cuburi
  • boabe de struguri roșii sau albi
  • orice alte fructe de sezon

Instrucţiuni

Pepenele se va tăia în jumătate și se va scobi miezul din interior. Se decupează în zigzag marginea pepe­nelui tăiat, apoi se lasă deoparte.

După ce se pregătesc toate celelalte fructe, acestea se răstoarnă în pepenele proaspăt scobit și se ames­tecă folosind o lingură de lemn.

Astfel va rezulta o salată de fructe deosebit de frumoasă, multicoloră șiplină de vitamine. Este un desert rapid și impresionant, foarte potrivit pentru petrecerile copiilor și ale adulţilor.

A fruit salad mixed in an artistically-cut watermelon half.

Credit foto: Raoul Pop