În perioada 26 februarie – 3 martie 2016, la solicitarea publicului, scriitorul Emil Hurezeanu, ambasador al României în Germania, va participa la o serie de evenimente dedicate volumului „Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015”. Întâlnirile cu cititorii vor avea loc în Cluj-Napoca (26 februarie), Blaj (26 februarie), Târgu-Mureș (27 februarie), Craiova (28 februarie), Constanța (2 martie) și București (3 martie).

Coperta HurezeanuCluj-Napoca: vineri, 26 februarie 2016
Începând cu ora 12:00, Universitatea Babeș-Bolyai și Curtea Veche Publishing vă invită la Cluj-Napoca la prezentarea volumului „Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015” de Emil Hurezeanu. Vor lua cuvântul, alături de autor, prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, rector al Universității, și doamna Iren Arsene, directoare și cofondatoare a editurii Curtea Veche. Evenimentul se va desfășura în Aula Magna a Universitatății Babeș-Bolyai (Clădirea centrală, Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 1, etaj 2) și va include o sesiune de autografe.
Lansarea va avea loc în deschiderea conferinței “Linii de fractură în Europa de astăzi”, organizate de Unviersitatea Babeș-Bolyai în parteneriat cu Facultatea de Studii Europene și Școala Doctorală “Paradigma Europeană”. Intrarea este liberă.

Blaj: vineri, 26 februarie 2016
Seria lansărilor continuă, începând cu ora 17:00, la Blaj. Vor lua cuvântul, alături de autor, doamna Iren Arsene, directoare și cofondatoare a editurii Curtea Veche, și jurnalistul Ion Moldovan. Evenimentul se va desfășura în Sala Mare a Primăriei din Blaj și va include o sesiune de autografe. Intrarea este liberă.

Târgu-Mureș: sâmbătă, 27 februarie 2016
Sâmbătă, 27 februarie 2016, începând cu ora 11:00, Curtea Veche Publishing vă invită la Târgu-Mureș la prezentarea volumului „Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015” de Emil Hurezeanu. Vor participa, alături de autor, doamna Iren Arsene, directoare și cofondatoare a editurii Curtea Veche, și prof. univ. dr. Alexandru Cistelecan. Evenimentul se va desfășura în Sala Oglinzilor de la Palatul Culturii și va include o sesiune de autografe. Intrarea va fi liberă.

Craiova: duminică, 28 februarie 2016
Scriitorul Emil Hurezeanu, ambasador al României în Germania, este invitatul „Întâlnirilor SpectActor” organizate de Teatrul Național „Marin Sorescu”. Duminică, 28 februarie, de la ora 11.00, domnia sa va susține conferința „În istorie, între poezie și jurnalism”. Conferința va avea loc la sala „Ion D. Sîrbu” a TN Craiova. Cu acest prilej va fi lansată cea mai recentă carte a autorului, „Pe trecerea timpului”.
Moderator: scriitorul Nicolae Coande.

Constanța: miercuri, 2 martie 2016
Miercuri, 2 martie 2016, începând cu ora 14:00, Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanța și Curtea Veche Publishing vă invită în Aula Magna din Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanța (B-dul. Alexandru Lăpuşneanu, nr. 13) la o conferința publică „Problemele Europei”. Evenimentul va fi urmat de prezentarea volumului „Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015”, o sesiune de autografe în jurul cărții, și ceremonia de acordare a titlului de Honoris Causa de către Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanța. Intrarea este liberă.

București: joi, 3 martie 2016. Conferință cu intrare pe bază de invitație.

Pe trecerea timpului

Volumul “Pe trecerea timpului” a fost cea mai căutată carte la standul Curtea Veche Publishing din cadrul Târgului Internațional de Carte Gaudeamus 2015. Volumul a fost lansat în Sibiu, Timișoara, Râmnicu Vâlcea.
„Emil Hurezeanu iubește România ca pe o iubită, nu ca pe o mamă, cum recomanda Caragiale. E capabil să-i vorbească cu glas catifelat, ironic, devastator, spunându-i lucruri care ar putea s-o împingă la sinucidere, apoi poate să-i șteargă lacrimile strângând-o la piept. Trecutul ei, depărtat sau apropiat, uneori deocheat, i-l poate aminti cu sarcasm, cu umor, cu dizolvantă nostalgie, ca într-o discuție de toamnă târzie între vechi amanți. După ce Emil Hurezeanu a părăsit-o pentru Europa Liberă, România l-a așteptat să se întoarcă, pentru că e printre foarte puținii care știu să spună, nouă și lumii, povestea acestei țări.” (Cristian Tudor Popescu)
<<Dacă nu mă-nşel, Emil Hurezeanu n-a ieşit niciodată pe primul loc în vreun top al jurnaliştilor autohtoni. Din punctul meu de vedere e singurul care ar fi meritat-o. Înainte de toate, vorbeşte foarte bine limba română. Nu doar corect, ci nuanţat, precis, expresiv. În al doilea rând, e un om cultivat (…). În al treilea rând, e cineva care gândeşte: se informează, evaluează atent, construieşte ipoteze, caută explicaţii şi sensuri. În al patrulea rând, e un domn bine-crescut. Ştie să fie ferm fără să ofenseze, ştie să fie îngăduitor cu opinia celuilalt fără să fie flasc. În al cincilea rând, are umor: surâde convingător, are aplomb, are replică. În al şaselea rând, are virtutea rară de a asculta cu amenitate ce spune interlocutorul. Spun bine: „virtutea de a asculta“. Majoritatea colegilor săi se prefac doar că ascultă, căutând, în gând, argumente învingătoare pentru intervenţia următoare. În al şaptelea rând, Emil Hurezeanu e cineva care, dincolo de faptul că ştie o mulţime de lucruri, are – şi se vede – o compactă experienţă de viaţă, ceea ce îl fereşte de superficialitatea agresivă a numeroşilor scribi juvenili, netrăiţi, care înţeleg gazetăria ca pe un fel de a distribui dosuri de palmă în dreapta şi-n stânga, în numele a nimic>> (Andrei Pleșu)

Volumul este disponibil în librăriile din toată țara și în magazinul online www.curteaveche.ro la prețul de 48,17 lei.