Vineri, 8 ianuarie 2016, ora 18:00, la Galeria de artă din str. Anton Pann nr. 21, Fundaţia Dignitas organizează un eveniment: prezentarea autorilor succesului editorial „Carol I. Primul și cel mai mare Rege al românilor”, al doilea volum din seria “Regii și Reginele noastre”, coordonată de cunoscutul istoric Adrian Cioroianu. Invitații vor participa la vernisajul expoziției de desene originale a tinerei artiste Alexandra Mâzgăreanu, care a realizat ilustrațiile pentru Curtea Veche Publishing și vor avea prilejul să cunoască detaliile acestui proiect de la reprezentanții editurii Curtea Veche Publishing.

Cititorii pot urmări traseul suveranului, din vremea în care era un tânăr principe până în cei din urmă ani ai domniei sale. “Povestea lui Carol I, din punctul meu de vedere, este una din cele mai frumoase povești adevărate din istoria noastră.” spunea Adrian Cioroianu la lansarea organizată de Curtea Veche Publishing la Târgul Gaudeamus.

Despre lucrările expuse și desenele originale care au stat la baza ilustrațiilor volumului va vorbi exegetul Viorel Rău, fin cunoscător al fenomenului artistic, susținător al tinerilor artiști, director al Muzeului “Vasile Grigore – pictor și colecționar”.

În decorul de poveste creat de ilustratoarea Alexandra Mîzgăreanu, îndrăgita actriță Daniela Nane ne va purta prin frumoasa poveste prin inspirata lectură a câtorva pagini din aceasta superbă carte pentru tineri.

Vor participa personalități ale vieții culturale, critici literari și de artă, artiști, elevi, studenți și prieteni ai fundației.

Cartea este disponibilă în magazinul online curteaveche.ro la prețul de 37,57.Carol I lei.