Sâmbătă, 21 noiembrie, la ora 16.00, în cadrul Târgului Internațional de Carte Gaudeamus, Curtea Veche Publishing vă invită la evenimentul de lansare a două noi titluri regale: Calendarul regal 2016 și albumul „Săvârșin. Detaliul” de Principesa Margareta și Principele Radu ai României. Evenimentul va avea loc la standul editurii, în Pavilionul Central Romexpo, în prezența Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu. Alături de Iren Arsene, director și cofondator al editurii, va lua cuvântul scriitoarea Tatiana Niculescu Bran. Moderator va fi Miruna Meiroșu, PR Manager Curtea Veche Publishing. Evenimentul va include o sesiune de autografe.

Savarsin [mockup]Albumul „Săvârșin. Detaliul”, semnat de Principesa Margareta a României și Principele Radu al României, prezintă Castelul Regal de la Săvârşin din perspectiva detaliilor legate de construcţie şi decoraţiuni. Este bogat ilustrat cu fotografii color ale interioarelor şi clădirilor din jur, printre care au fost introduse şi câteva fotografii făcute în anii 1940, pe vremea când Regina-Mamă Elena se îngrijea de castel. Familia Regală română a reintrat în posesia domeniului şi a castelului în anul 2001, când a fost demarat un proces îndelungat de reconstrucţie, recondiţionare şi reamenajare, pentru a elimina intervenţiile haotice din perioada comunistă asupra elementelor decorative ale proprietăţii.

Autorii descriu în amănunt spaţiile, mobilierul, decoraţiunile interioare şi exterioare, bibelourile, obiectele de valoare atât materială, cât şi sentimentală pe care le-au recuperat de la deteriorare, de-a lungul anilor, cu mari costuri materiale şi de energie umană, ajutaţi fiind de artişti plastici şi de meşteri din zonă, în perspectiva deschiderii domeniului şi a castelului, fie şi parţială, spre vizitarea de către publicul larg.

Calendar regal 2016Calendar regal_coperta 2016

Pentru anul 2016, Curtea Veche Publishing pregătește o nouă ediție a „Calendarului regal”. Aceasta va prezenta noi imagini cu membrii familiei regale și momente marcante pentru istoria țării, păstrându-se caracteristicele Calendarului dedicat anului 2015. Fiecare lună a anului va avea dedicată o pagină ce va indica o serie de momente din istoria modernă, petrecute în luna respectivă. Prin design și calitate, prin unicitatea și valoarea sa documentară, „Calendarul regal 2016” reprezintă mai mult decât o simplă tipăritură, putând fi cadoul ideal pentru pasionații istoriei, dar și pentru publicul larg care dorește să cunoască mai multe despre personalitățile regale ale României.

Ambele volume vor fi disponibile la standul Curtea Veche Publishing din cadrul Târgului Internațional Gaudeamus 2015, precum și în librăriile din toată țara și în magazinul online curteaveche.ro, la prețul de 50, respectiv, 45 lei.