Vineri, 20 noiembrie 2015, începând cu ora 16.30, Curtea Veche Publishing vă invită la evenimentul de lansare a volumului „Astronomul Nicolae Donici. Enigme descifrate” de Magda Stavinschi, ce va avea loc în cadrul Târgului Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură 2015. Alături de autoare, vor lua cuvântul acad. Solomon Marcus, acad. Basarab Nicolescu și acad. Răzvan Theodorescu, iar oficiile de gazdă vor fi făcute de Miruna Meiroșu.

Invitatii Gaudeamus[2015] donici-04

Evenimentul va avea loc la standul editurii din cadrul Pavilionului Central Romexpo și va include o sesiune de autografe.

Magda Stavinschi este membră a Uniunii Astronomice Internaţionale şi a fost, între anii 1990 şi 2005, directoare a Observatorului Astronomic al Academiei Române. În volumul „Astronomul Nicolae Donici. Enigme descifrate”, autoarea conturează portretul ştiinţific al astronomului de origine basarabeană Nicolae Donici (1874-1956), care a trăit şi lucrat în Basarabia, România şi Franţa, fiind autorul a numeroase studii de specialitate, după ce a observat o multitudine de eclipse de Soare şi alte fenomene astronomice, pe parcursul a şase decenii, în toate colţurile lumii. Cartea este o biografie-cronologie, îmbogăţită cu o bibliografie cuprinzătoare a scrierilor lui Donici, strănepot al fabulistului Alexandru Donici, şi cu o serie de mărturii ale unor oameni de ştiinţă şi cultură care l-au cunoscut pe astronom.

Volumul este disponibil la standul Curtea Veche Publishing din cadrul Târgului Internațional Gaudeamus 2015 și în magazinul online curteaveche.ro la prețul de 30 lei.