Roz Townsend este renumită, pe plan internațional, ca trainer, orator și autoare. Cărțile sale se bucură de o largă apreciere, fiind traduse și disponibile în China, Turcia, Slovenia, Croația și Noua Zeelandă.

În România, Curtea Veche Publishing a publicat volumul “Dezvoltă-ți abilitățile de comunicare. Idei simple pentru prezentări de succes” (2009).

poza articol

Bună ziua tuturor,

Este posibil ca trăind înconjurat de copaci să te simți mai tânăr, mai sănătos și mai bogat?

Copacii în mediul urban nu servesc numai la încântarea simțului vizual. Potrivit studiilor, în Ontario, Canada și Adelaide, Australia faptul că au cu 10 copaci mai mult în fiecare cartier, îi face pe oameni să se simtă cu șapte ani mai tineri și cu 10.000 de dolari mai bogați. În plus, oamenii care au mai mulți copaci în vecinătate prezintă mai puține probleme de sănătate, în special un risc redus de obezitate și hipertensiune.

Umbra copacilor aduce și un profit economic. Poate scădea temperatura cu până la 8°C. Mai mulți copaci pot reduce, în procent de 12-15 %, folosirea aerului condiționat și, de asemenea, emisia de dioxid de carbon rezultată în urma generării electricității din cărbune.

Mai mult, copacii ajută la eliminarea poluanților din atmosferă. În 1994, în New York, vegetația orașului asigura un câștig de 10 milioane de dolari în ceea ce privește eliminarea poluării.

Copacii au un efect calmant. Oamenii se simt mai relaxați atunci când sunt înconjurați de copaci –  aceștia reducând stresul.

Punctul cheie este legat de costurile mici pe care plantarea și întreținerea copacilor le presupun, ținând cont de  beneficiile economice, sociale și de sănătate pe care copacii le aduc pe termen lung.

Roz Townsend  www.roztownsend.com

Sursă:

‘Going to seed could make people $10k richer’

The Sydney Morning Herald 10/07/2015

International Society of Arboriculture 2004