Laura Cosoi la Gourmand World Cookbook Awards. Foto: arhiva personală

Laura Cosoi la Gourmand World Cookbook Awards. Foto: arhiva personală

Laura Cosoi a fost desemnată marea câștigătoare a celei de-a XX-a ediții a concursului Gourmand World Cookbook Awards, categoria Best TV Chef Book – Europe, pentru volumul “Rămâi la masă?”, apărut în 2014 la Curtea Veche Publishing. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc astăzi, 9 iunie 2015, în Yantai, China, unde Laura a participat alături de numeroși reprezentanți ai industriei culinare din întreaga lume. Înființate în Franța în 1995, Premiile Gourmand World Cookbook sunt astăzi cele mai prestigioase distincţii din domeniul culinar, putând fi comparate ca importanţă cu Premiile Oscar din cinematografie.

<<SRamai la masaunt extrem de emoționată, volumul „Rămâi la masă?” este foarte important pentru mine și nu am visat niciodată că aș putea ajunge să particip la o astfel de competiție – cea mai mare din lume! -, cu atât mai puțin nu m-am așteptat să câștig! Iată ca pasiunea pe care am pus-o în această carte a impresionat juriul, al cărui președinte, Edouard Cointreau, mi-a înmânat diploma! Sunt copleșită și extrem de fericită că am parte de o experiență atât de frumoasă și intensă!>>, a declarat Laura imediat după festivitatea de decernare a premiilor, la care a participat alături de logodnicul ei, Cosmin.

Curtea Veche Publishing a ajuns în finala prestigiosului concurs și în anul 2011, cu titlul „Carte regală de bucate” de Principesa Margareta a României. Anul acesta, alături de volRetete vegane fara foc_reed 2014umul Laurei Cosoi, în finala Gourmand World Cookbook Awards s-a aflat și cartea “Rețete vegane fără foc” de Ligia Pop, care a concurat la nivel internațional la categoria Best Vegan Cookbook. Ambele volume au fost câștigătoare la nivel național la categoriile pe care le reprezintă.

Înfiinţate în urmă cu 20 de ani, premiile Gourmand sunt practic cele care au creat industria cărților de bucate, iar evenimentul organizat anual este cel mai mare eveniment pentru cartile de gastronomie din lume. Fondatorul Premiilor Gourmand, Edouard Cointreau, este moştenitorul celebrului imperiu Cointreau din Franţa (renumit în toată lumea pentru lichiorul şi coniacul cu același nume), Președintele Asociației Mondiale a Producătorilor de Emisiuni Gastronomice și Președintele de Onoare al China Food Television. Titlurile câştigătoare vor fi în prim-plan la Târgul de carte de la Frankfurt între 14 și 18 octombrie 2015.Laura Cosoi 5

“Rămâi la masă?” de Laura Cosoi este un veritabil jurnal culinar, splendid ilustrat, unde sunt adunate reţete sănătoase pe care vedeta le îndrăgeşte – feluri de mâncare pe care le prepară adesea, spre deliciul familiei şi al prietenilor de suflet. Reţetele din carte sunt uşor de pregătit, rapide şi pline de ingrediente sănătoase. Dincolo de o carte de bucate, Laura Cosoi oferă în dar admiratorilor ei o mostră a stilului său de viaţă, o exprimare a bucuriei nu doar de a te hrăni echilibrat, ci şi de a trăi armonios, cu pasiune şi iubire.