Afis_Craiova_Lansare Cuvantul RegeluiMiercuri, 10 iunie, Curtea Veche Publishing lansează DVD-ul “Cuvântul Regelui” realizat de Marilena Rotaru în Craiova și Slatina. Craiovenii sunt așteptați începând cu ora 11.00 la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” (Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 9), unde alături de autoarea DVD-ului vor lua cuvântul prof. univ. dr. Mihaela Albu și prof. univ. dr. Sorin Liviu Damean. La Slatina, cititorii sunt invitați de la ora 17.00 la Biblioteca Județeană “Ion Minulescu” la o întâlnire cu Marilena Rotaru, Ioan Paul Popescu (membru în Consiliul de Onoare al ANRM) și Nicolae Coande (secretar al Teatrului Național “Marin Sorescu”).

DVD-ul “Cuvântul Regelui” cuprinde o serie de dialoguri cu Regele Mihai realizate de Marilena Rotaru în perioada 1991–1995, secvențe din încercările Majestății Sale de a reveni în România (1990 și 1994), vizita de Paște din 1992 la Putna, București și Curtea de Argeș, precum și câteva momente din evenimentele și spectacolele realizate la Ateneul Român, cu participarea unor personalități de prim-plan ale societății românești: Ion Zamfirescu, Alexandru Paleologu, Dan Grigore, Sorin Dumitrescu.

“Transformarea României din monarhie în republică este ilegală și ilegitimă din mai multe puncte de vedere. ÎnLansare Cuvantul Regelui Slatina-04tâi de toate, felul cum am fost obligat să semnez acel așa-zis act al abdicării, prin șantaj, amenințări. În plus, constituția noastră, care era în vigoare atunci, specifica foarte bine cum se putea schimba această constituție. Or aceste lucruri nu au fost câtuși de puțin respectate. S-a votat în parlamentul de atunci instalarea republicii, la repezeală, parlamentul era în vacanța Crăciunului, au adunat câțiva oameni, nici n-a fost numărul care trebuia să fie și au falsificat numărul de voturi. Așa că toată chestiunea asta, până acum, este ilegală și ilegitimă.” Regele Mihai I al României.

DVD-ul face parte din colecția “Cărți regale” și este disponibil în librării și pe site-ul www.curteaveche.ro la prețul de 59 lei.