legea2 Un proiect de lege va fi depus azi la Parlament

Legea timbrului cultural ar putea să devină amintire dacă senatorii și deputații vor aproba proiectul de lege de abrogare a acestui mecanism vetust, proiect care va fi depus azi la Parlament. Marți, 31 martie, într-o conferință de presă organizată la Librăria Cărturești Carusel, deputatul Mihai STURZU, membru în Comisia de cultură a Camerei Deputaților, a declarat că va depune la Parlamentul României astăzi, 1 aprilie, un proiect de lege ce-și propune să abroge faimoasa prevedere legislativă. Deputatul a precizat că proiectul său a strâns deja semnăturile a mai mult de 50 de parlamentari.

Circa 7.500 de semnături împotriva timbrului cultural

Asociația Editorilor din România luptă împotriva legii 35 din 1994 prin care este stabilit timbrul literar, cinematografic, teatral, muzical, folcloric, al artelor plastice și de divertisment. Mihai MITRICĂ, director executiv AER, a informat și că petiția anti-timbru lansată de Asociația pe care o reprezintă a fost semnată deja de circa 7.500 de cititori.

Editorii sunt uniți în lupta împotriva timbrului literar

Tot marți, cele mai importante organizații ale editorilor au făcut publică o declarație în care se arată “unite împotriva timbrului literar”. În documentul asumat de conducerile a patru organizații: Federația Editorilor din România, Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România, Societatea Editorilor din România și Asociația Difuzorilor și Editorilor Patronat al Cărții, semnatarii se arată deciși să facă tot ce le stă în puteri “pentru ca politicienii și publicul să înțeleagă că piața de carte a ajuns la un nivel atât de scăzut, încât are nevoie de sprijinul societății, nu de biruri către organizații ai căror conducători ocupă vremelnic demnități publice”.

Sursă:  comunicat oficial Asociaţia Editorilor din România