Adina Rosetti, una dintre cele mai apreciate și îndrăgite scriitoare ale momentului, ne surprinde din nou. Autoarea romanului “Deadline” (considerat cel mai bun debut al ultimilor 20 de ani) și a volumului “Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” (Cea mai frumoasă carte pentru copii a anului 2014 la Gala “Cele mai frumoase cărți din România”), ambele apărute la Curtea Veche Publishing, va susține între 28 februarie și 29 martie ateliere de scriere creativă pentru copii.  Atelierele, gândite cu scopul de a le stimula celor mici imaginația prin forme de joc, sunt organizate de Academia Motanov.  Locurile sunt limitate.

A doua editie, la CarturestiCopiii au mintea liberă și își folosesc imaginația, așa că un atelier de scriere creativă care li se adresează de la asta ar trebui să pornească. Dar unde și-ar putea propune să ajungă?

Atelierul coordonat de scriitoarea Adina Rosetti îi încurajează pe copii să citească mai mult, le antrenează abilitățile de storytelling și de înțelegere a unui text, îi învață să facă distincția între ficțiune și non-ficțiune, să depășească blocajele prin trucuri amuzante, îi susține să nu se supună clișeelor și să scrie pentru plăcerea lor.

Atelierul va explora formele scrisului (articol de blog, interviu, reportaj, poem, ficțiune), pe care copiii le vor deprinde prin imaginație și joc. În partea a doua, se va vorbi despre cum se construiește o poveste – narațiune, personaje, dialog și așa mai departe. Povestirile scrise de copii vor fi strânse într-o revistă pe care fiecare o va primi la final.

Vrem să le trezim copiilor apetitul pentru citit, să îi familiarizăm cu genurile și stilurile scrierii și cu felul în care se construiește o poveste, și să facem toate astea în joacă, cu mult umor și relaxare. Cred foarte mult în puterea poveștilor și a cuvintelor, cred că imaginația nu înseamnă doar visat cu ochii deschiși, dar ne și salvează din multe situații, dacă știm cum să o folosim, cred că trăim într-o epocă în care se scrie frenetic (mai ales pe net) și nu prea ne mai putem descurcă dacă nu știm să concepem și să scriem corect un text și mai cred că copiilor le trebuie niște alternative la jocurile pe tabletă, calculator, smartphone etc.” (Adina Rosetti)

Atcvp-61elierul coordonat de Adina Rosetti este la cea de a treia ediție și se adresează copiilor între 10 și 16 ani care vor să învețe cum să inventeze povești și personaje. Înscrierile sunt deschise până pe 24 februarie, pe baza unei povești sau a motivării dorinței de a participa. Atelierul se va desfășura între 28 februarie și 29 martie, la HomeProject, în București. Întâlnirile au loc sâmbăta și duminica de la 15:00 la 17:00, timp de 5 weekenduri. Pentru mai multe detalii, intrați pe http://www.motanov.ro/portfolio/scrierecreativa.

Academia Motanov este un proiect al asociației Brain Fitness, orientat pe ateliere pentru copii și tineri, gândite de un motan imaginar.