Stefan Caltia Locuri CoverUnul dintre cele mai apreciate titluri de la Gaudeamus, albumul de pictură Ştefan Câlţia. Locuri a pornit de la expoziţia-eveniment găzduită de Muzeul de Artă din Timişoara, ce a fost deschisă pe 3 octombrie 2014 şi care se va încheia pe 5 decembrie 2014  Pentru ultima săptămâna a expoziţiei, organizatorii au pregătit un program interesant, despre care puteţi citi mai jos.

Discuţie între Ştefan Câlţia şi curatorul Ileana Pintilie

În cadrul ultimei săptămâni de evenimente în expoziţia Ştefan Câlţia. Locuri, Muzeul de Artă Timişoara va găzdui o discuţie între artist şi curatorul Ileana Pintilie.

Întâlnirea va avea loc miercuri, 3 noiembrie, ora 18:00 și va incepe cu o discuție despre expoziția „Locuri”, dar și despre originile operei lui Ștefan Călția
Profesor la Facultatea de Arte a Universităţii de Vest Timişoara, Ileana Pintilie este şi unul dintre cei mai reputaţi curatori din România.

Tur ghidat în cadrul expoziţiei Ştefan Câlţia. Locuri

În ultimele zile ale expoziţiei “Ştefan Câlţia.Locuri”, vizitatorii se pot înscrie la tururi ghidate susţinute de către una dintre curatoarele expoziţiei în zilele de 3, 4 şi 5 decembrie, la ora 17:00.

În ansamblul ei, expoziţia a fost gândită ca o căluză care ne poartă prin meandrele imaginarului lui Ştefan Câlţia, dând seama de această multitudine de nuclee şi intersecţii, ramificaţii şi locuri – simbolice, culturale şi personale-, ce îi animă creaţia ultimilor zece ani. Traseul urmăreşte motivele şi poveştile celor şapte săli: SALA CRUCII LUI BECHEŞ, SALA GRĂDINARILOR, SALA LUI WILHELM ȘI ÁRPÁD MÜHLE, SALA CĂLĂTORIEI, SALA DESENELOR ÎNALTE, SALA LOCURI, SALA LUMII-CA-TEATRU.

Durata unui tur este de aproximativ 45 de minute, iar înscrierile se fac la casa de bilete sau la numărul de telefon: 0256/491.592. Participarea se face în limita în limita locurilor disponibile.

Informaţii despre toate evenimentele din cadrul expoziţiei, găsiţi pe https://www.facebook.com/pages/%C8%98tefan-C%C3%A2l%C8%9Bia-Locuri/1523683011201318?fref=ts

sala_wilhelm_si_arpad_muhle_bis

Lansarea albumului expoziţiei Ştefan Câlţia. Locuri

Ultima zi de expoziţie aduce cu sine lansarea albumului “Ştefan Câlţia. Locuri. Privire în expoziţie”, o călătorie fotografică în 24 de pagini prin sălile muzeului de artă. Prin bunăvoinţa Consiliului Judeţean Timiş, Muzeul va distribui gratuit 300 de exemplare participanţilor la eveniment.

Lansarea va fi completată de o discuţie între curatorii expoziţiei Patricia Bădulescu, Sandra Demetrescu, Ioana Mandeal şi directorul Muzeului de Artă Timişoara, Victor Neumann, despre întreaga poveste a acestei expoziţii. Lansarea va avea loc vineri 5 decembrie la ora 18:00 în Sala Barocă a Muzeului.