Luni, 6 octombrie, a avut loc gala de premiere a câștigatorilor Concursului naţional de design de carte, „Cele mai frumoase cărți din România”, ediția a treia, organizată la UNAgaleria din București. Premiul pentru cea mai frumoasă carte pentru copii a fost obținut de « Domnișoara Poimaine și joaca de-a Timpul » de Adina Rosetti, datorită frumoaselor ilustrații ale Cristianei Radu.

Ilustrațiile inedite și povestea năstrușnică din « Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul » au fost apreciate și la Chișinău, unde volumul a primit Premiul Special acordat de Ministerul Educației al Republicii Moldova în cadrul Premiilor Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret. De asemenea, Cărturești Verona a găzduit, în luna martie, o expoziție cu desenele originale ale Cristianei Radu ce au putut fi admirate de la mic la mare.

« Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul » este o frumoasă poveste în care timpul primește o reprezentare vizuală, iar întrebările celor mici primesc un răspuns colorat și plin de imaginație. Domnul Azi, bătrâna doamnă Ieri, domnişoara Poimâine, Vrăjitoarea Niciodată şi spiriduşul Vreodată îşi dau întâlnire într-o poveste amuzantă în care timpul începe să curgă mai repede ca de obicei, aşa cum fantazează toţi copiii când sunt mici şi nerăbdători să crească mai repede.dra_poimaine_coperta_1

Despre autoarea cărții și ilustrator
Adina Rosetti a umplut în copilărie caiete cu compuneri despre extratereştri, a aterizat din greşeală la o facultate economică şi a devenit apoi scriitoare şi jurnalistă. În timpul liber inventează poveşti pentru cei doi copii ai ei, Clara (8 ani) şi Anton (3 ani), şi stă cu nasul în cărţi.
Cristiana Radu s-a jucat de când se ştie cu creionul, hârtia şi poveştile. Spre deosebire de majoritatea adulţilor, ea încă nu s-a oprit. În prezent explorează cărările artei vizuale contemporane cu aceeaşi plăcere cu care trasează în continuare pe hârtie personaje şi poveşti.

10441071_543554352444417_791059874043849105_n