Curtea Veche Publishing, cu sprijinul Accenture România, a continuat sâmbătă, 31 mai 2014,  campania de donație „Cărțile copilăriei în fiecare casă” la Institutul Oncologic București “prof.dr.Alexandru Trestioreanu”, în prezența ASR Principelui Nicolae al României.

Conform statisticilor furnizare de Societatea Română de Oncologie și Hematologie Pediatrică (S.R.O.H.P.), cancerul reprezintă a doua cauză de deces la copii în România. Peste 500 de copii sunt diagnosticați cu cancer în fiecare an la noi în țară, iar majoritatea familiilor care au un copil bolnav de cancer sunt cazuri sociale. Pe lângă acest aspect, suferințele fizice și emoționale ale celor mici sunt dublate de trăirea sentimentului de abandon ca urmare a renunțării la majoritatea activițăților educaționale și sociale. În acest sens, Curtea Veche Publishing și Accenture România, în parteneriat cu Asociația PA.V.E.L., a organizat o donație de carte care să le aducă readucă celor mici bucuria lecturii și a personajelor de poveste din colecția „Cărțile copilăriei”.

Astfel, chiar cu o zi înainte datei de 1 Iunie, marea sărbătoare a copiilor, la Institutul Oncologic București “prof.dr.Alexandru Trestioreanu” a fost organizat un eveniment special ce a cuprins: vizita ASR Principelui Nicolae al României, un moment de lectură susținut de actrița Oana Duțu (PerformArt) și oferirea de volume din colecția “Cărțile copilăriei” fiecărui copil în parte.

Campania de donaţii de carte face parte dintr-un program național de lectură pe termen lung, “Cărţile copilăriei”, iniţiat de Curtea Veche Publishing şi susținut de membrii Familiei Regale a României, ce cuprinde, alături de donaţii de carte şi cluburi de lectură, vizite în şcoli, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi şi ateliere de lectură în librării. Acest demers are la bază cauze cât se poate de obiective: statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, scăderea dramatică a lecturii în rândul copiilor, dificultăţi în înţelegerea textelor şi lipsa programelor de lectură.

Accenture România este o companie multinațională  de consultanţă în management, soluţii tehnologice și servicii de externalizare a proceselor de afaceri. Angajații companiei se implică activ pentru sprijinirea dezvoltării societății românești, atât prin acțiuni de voluntariat, cât şi prin donații personale.

De 18 ani, Asociatia P.A.V.E.L. ajută copiii bolnavi de cancer și familiilor lor, oferind servicii sociale integrate: informare și consiliere socială, suport psihologic,  asistență materială, servicii educative, campanii de advocacy si lobby pentru respectarea și promovarea drepturilor micuților pacienti.

Credit foto: Dragoș Asaftei

curtea-veche-fundeni-low-res-14

curtea-veche-fundeni-low-res-57

curtea-veche-fundeni-low-res-29

curtea-veche-fundeni-low-res-75

curtea-veche-fundeni-low-res-145