cover bookfest

În perioada 13 – 23 decembrie, Curtea Veche Publishing își aşteaptă cititorii la Salonul de Carte Bookfest de Crăciun, organizat la Muzeul Țăranului Român. Vizitatorii standului vor fi întâmpinați cu titluri noi și reduceri între 15 și 65%. Curtea Veche Publishing a pregătit două  lansări de carte, urmate de sesiuni de autografe din partea autorilor. Editura a pregătit și două lansări speciale de carte, în prezența autorilor: miercuri, 18 decembrie, la ora 18.00 – “Cea mai frumoasă poveste” de Adrian Cioroianu;  vineri, 20 decembrie, ora 18.00 –“Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe. 

Printre noile titluri prezente la Bookfest de Crăciun se numără volumul-bijuterie “Crăciunul regal” de Principesa Margareta și Principele Radu ai României, volumul pentru copii “24 de poveşti în aşteptarea Crăciunului. Poveşti celebre istorisite de Anne Lano” și una dintre cele mai așteptate cărți de bucate ale lui Jamie Oliver, “Gătește în 15 minute cu Jamie”.  Fanii colecțiilor de dezvoltare personală EZO, Metta și Biblioterapia se vor bucura de noi titluri: “Bucuriile înțelepciunii”, scrisă de maestrul meditației budiste Yongey Mingyur Rinpoche, “Secretele energiei” de dr. Alla Svirinskaya, “Antioxidanții. Rețetă pentru viață” de Bryce Wilde.  Editura a pregătit și o serie de cărți scrise de autori români: “O tribună captivantă” de Alexandru Matei, „O istorie literară a vinului în România” de Răzvan Voncu, “Ion Barbu, în timp și dincolo de timp” de Basarab Nicolescu, “Grigore Gafencu și proiectul Europei Unite. Vol. III”.

Mai mult, două dintre cele mai noi titluri din portofoliul editurii vor fi lansate la târg în prezența autorilor. Miercuri, 18 decembrie, la ora 18.00 va fi prezentat volumul “Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor” scris de Adrian Cioroianu. Cartea cuprinde poveşti reale, despre o lume reală – sau despre fantasmele românilor dintr-o epocă sau alta. De la povestea coroanei lui Carol I şi până la vânătorile lui Nicolae Ceauşescu, de la războaiele pe care le-am câştigat şi până la tratatele care ne-au modificat frontierele, trecutul nostru este plin de astfel de poveşti. Autorul spune poveşti nu pentru că idealizarea trecutului ar fi obligatorie – ci pentru că Istoria, de fapt, aceasta este: o poveste, pe cât posibil mai apropiată de realitatea de altădată.

Iar vineri, 20 decembrie, la ora 18.00 va fi lansat, în prezența autoarei, albumul biografic dedicat ASR Principesei Margareta a României, “Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe.  Pornind de la amintirile Alteței Sale Regale şi apelând la documente, fotografii, obiecte personale, dar şi lucruri ce fac parte din Colecția Regală, unele dintre ele prezentate în premieră în volumul “Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare”, Sandra Gătejeanu Gheorghe ne vorbeşte despre copilăria și adolescența Principesei Moștenitoare, despre studiile și experiența comunitară, despre viața de familie, interesele şi activităţile întreprinse de Principesa Margareta în folosul României.