autografe.

Vineri, 27 septembrie, la invitația Curtea Veche Publishing, cititorii din România s-au întâlnit cu Samantha Shannon, autoarea volumului “The Bone Season”, romanul fantasy care a uimit întreaga lume. Autoarea le-a povestit cititorilor despre drumul său spre succes, despre motivul pentru care a ales să creeze o lume fantasy, dar a oferit și sfaturi tinerilor scriitori aspiranți.
La două luni de la apariție, volumul “The Bone Season” a fost tradus în peste 26 de țări, iar studiourile The Imaginarium (Andy Serkis, „Lord of The Rings” și Jonathan Cavendish, „Jurnalul lui Bridget Jones”) au cumpărat drepturile de ecranizare ale cărții. Samantha Shannon a oferit informații despre procesul de ecranizare, menționând că are dreptul de a se consulta cu realizatorii, pentru a se putea asigura că filmul transmite viziunea sa artistică.

IMG_0001

Samantha a povestit despre cărțile care au inflențat-o ca scriitoare, dar și despre faptul că “The Bone Season” îmbină genul fantasy (care “îți permite să încalci orice regulă”) cu distopia, conturând astfel o lume fantastică inovatoare. “Mi-am imaginat povestea într-un anumit fel și am vrut pur și simplu să o transmit, așa cum mi se părea mie că este corect să fie spusă, fără să îmi fac griji despre genul în care se încadrează.”

La evenimentul care a avut loc în Cafeneaua Verona, Samantha Shannon le-a povestit celor prezenți și despre cum a început să scrie, la vârsta de 13 ani. Primul său roman, “Aurora”, pe care la doar 17 ani l-a trimis editurilor, a fost respins, însă Samantha a învățat din această experiență. Următorul său roman a preluat unul dintre personajele principale ale primei cărți și a introdus o nouă atmosferă, electrizantă, misterioasă, animată de vocea narativă extrem de convingătoare a tinerei clarvăzătoare Paige. Așadar, Samantha le-a transmis scriitorilor aspiranți aflați la eveniment sfatul ei cel mai important: „nu renunțați niciodată!”

IMG_0101

IMG_0247

Samantha a început să scrie romanul “The Bone Season” la 19 ani, când avea exact aceeași vârstă ca eroina principală. “Stilul meu de scriere s-a dezvoltat mult, așa că Paige se va maturiza și ea pe măsură ce vocea mea narativă se maturizează”, a declarat scriitoarea în vârstă de doar 21 de ani, care deja ține zeci de mii de fani din întreaga lume în expectativă pentru volumul II al seriei.

“The Bone Season” (Curtea Veche Publishing) este povestea eroinei Paige Mahoney în vârstă de 19 ani, care lucrează în lumea interlopă din Scion, Londra. Jobul ei: să scotocească după informaţii, pătrunzând în minţile celorlalţi. Asta, pentru că Paige este Călătoare onirică, o specie rară de clarvăzătoare. În lumea ei, comite înaltă trădare numai prin simplul fapt că respiră. Într-o zi ploioasă, viaţa ei se schimbă pentru totdeauna. Paige este prinsă și trimisă în Sheol, fostul oraş Oxford — ţinut secret vreme de 200 de ani şi controlat acum de puternica rasă a Refaiţilor, venită dintr-o altă lume.

 

 

portret

 

Samantha Shannon s-a născut la Londra, în 1991. A început să scrie la vârsta de 15 ani. Între 2010 şi 2013 a studiat limba şi literatura engleză la St Anne’s College, Oxford. A fost descoperită de faimosul agent literar David Godwin și, în 2012, a semnat un contract cu editura Bloomsbury Publishing (pentru o sumă compusă din șase cifre), pentru primele trei cărți dintr-o serie de șapte, începând cu “The Bone Season”. În același an, Women of the Future Awards a nominalizat-o la The Young Star Award.