Curtea Veche Publishing la Bookfest Cluj-Napoca 2013

 

În perioada 3 – 6 octombrie, Curtea Veche Publishing își aşteaptă cititorii la Salonul de Carte Bookfest Cluj-Napoca. Cazinoul din Parcul Central se va transforma într-un adevărat centru al cărții unde sunt invitați toți cititorii clujeni. Vizitatorii standului vor fi întâmpinați cu titluri noi și reduceri între 15 și 50%. Curtea Veche Publishing a pregătit trei lansări de carte, urmate de sesiuni de autografe din partea autorilor.

Printre noile titluri prezente la Salonul de Carte se numără „Trei poduri peste lume” de ASR Principele Radu al României, „The Bone Season” de Samantha Shannon, colecția “Cărțile Copilăriei” publicate cu sprijinul Casei Regale a României, “Între femei” de Adrian Sangeorzan, sau ”Variațiuni pe o temă de Vater-Puccini” de Răzvan Petrescu.

 

Sâmbătă, 5 octombrie

La ora 12.00, Curtea Veche Publishing va lansa în cadrul Bookfest Cluj-Napoca una dintre cele mai recente și amuzante cărți pentru copii scrisă de o autoare autohtonă: „Aventurile lui Riki”, de Ana Maria Florea.

Participă: Ana Maria Florea, Riki

Lansarea va avea loc în prezența autoarei, dar și a personajului principal – Riki! Cartea este chiar povestea lui, a cățelului autoarei, ai cărui primi doi ani din viaţă sunt prezentați prin poveștile și peripețiile descrise în carte şi ilustrate de Floriana Bălan. Volumul întregeşte colecţia de cărţi pentru copii apărută la Curtea Veche Publishing, susţinând misiunea editurii de a forma o nouă generaţie de cititori, încurajând copiii să descopere farmecul cărţilor şi să se dezvolte armonios prin lectură.

Pe coperta cărţii, Riki însuşi le transmite câteva gânduri celor ce abia aşteaptă să citească despre aventurile sale: “Sunt foarte încântat că Ana a scris o carte despre mine și despre aventurile mele. Ca orice pui neștiutor, am intrat adesea în belele, dar am învățat că nu am voie să fac prostioare și astăzi sunt un cățel foarte cuminte. Sper să vă placă poveștile mele și să învățați și voi, copii, ce am învățat eu: dacă eşti bun, îți faci repede prieteni și, atunci când ești supărat, aceștia îți vor veni în ajutor.” Riki

De asemenea, sâmbătă, 5 octombrie, la ora 12.00, în foaierul Teatrului Național Cluj va avea loc lansarea volumului omagial “George Banu: Aproape de scenă. George Banu, eseuri şi mărturii”, coordonat de Iulian Boldea și Ștefana Pop-Curșeu.

 

 

 

Duminică, 6 octombrie:

La ora 13.00, fanii alimentației sănătoase și cei interesați de dietele de tip vegan se vor întâlni pentru o sesiune de autografe cu Ligia Pop, raw food chef, autoarea volumelor “Reţete vegane fără foc” (Curtea Veche Publishing, 2012), și „Germeni și vlăstari” (Curtea Veche Publishing, 2013).

Cărțile Ligiei Pop sunt o ocazie minunată de a afla reţete create personal, cu dorinţa de a împărtăşi deliciile acestui fel de alimentaţie, numit frumos: raw food. Cărțile sale nu sunt dedicate doar celor care vor să elimine produsele animale sau să mănânce în totalitate doar alimente vegane crude, ci întregului public care doreşte să-şi îmbunătăţească stilul de alimentaţie. În cea mai recent carte, „Germeni și vlăstari”,  Ligia Pop a adunat sfaturi şi instrucţiuni pentru creşterea seminţelor germinate sub formă de vlăstari, doze naturale concentrate de proteine, vitamine, minerale şi enzime care vor fi uşor de asimilat şi de folosit în corpul nostru.Germenii şi vlăstarii au ocupat un loc important în alimentaţia oamenilor încă din vechime.

Ligia Pop este raw food chef, gazda show-ului TV online „Ligia’s Kitchen“ şi „De vorbă cu Ligia“, organizează anual expoziţii raw food naţionale şi susţine demonstraţii culinare cu preparate de acest fel. A mai scris două cărţi pe aceeaşi temă: Reţete Vegane Fără Foc (Curtea Veche Publishing, 2012), Deserturi pentru Părinţi şi Copii Sănătoşi.

 

La ora 15.30, va avea loc lansarea volumului “Aproape de scenă, George Banu” și prezentarea noutăților din colecţia „Ştiinţă, Spiritualitate, Societate”

Participă: George Banu, Pr. Prof. Ioan Chirilă

“Martor și comentator avizat al marilor creații teatrale ale contemporaneității (Peter Brook, Jerzy Grotowski, Giorgio Strehler, Ariane Mnouchkine, Patrice Chereau, Peter Stein, Klaus Michale-Gruber, Robert Wilson sau Tadeusz Kantor), George Banu este, cum el însuși precizează, adeptul “criticii de acompaniament”. Aceste exercices d’accomapgnement, care sunt textele sale critice sau teoretice, relevă în subsidiar o metodă fundamentată mai degrabă pe complementaritate decât pe demersul pur analitic sau pe “exercițiul de admirație” lipsit de fundament. Prima parte a volumului de eseuri si mărturii “Aproape de scenă, George Banu” cuprinde tocmai aceste analize ale criticului. Cea de-a doua parte, însă, cuprinde eseuri scrise de colaboratorii volumului despre criticul de teatru George Banu.”

Colecția „Știință, Spiritualitate, Societate” a adus contribuții majore în domeniul transdisciplinarității în România. Colecția este coordonată de Magda Stavinschi si de academicianul Basarab Nicolescu, reputat om de știință și preşedinte al Centrului Internaţional de Cercetări şi Studii Transdisciplinare (CIRET) de la Paris. Vor fi prezentate volumele “Una și multipla. Să regândim Europa”, de Gianluca Bocchi, Mauro Ceruti. Autorii cărții punctează că, în timpuri destul de recente, Europa a trăit conflicte generate de dificultatea de a divide imparţial între entităţi politice opuse teritorii locuite de un amestec intextricabil de populaţii. Popoarelor li se înfăţişează aceeaşi alternativă pe care, într-un trecut mai mult sau mai puţin recent, au avut-o de înfruntat toate popoarele europene: să mizeze pe naţionalism şi fundamentalism ori să îşi pună identităţile în valoare în contexte mai ample. Exemplul Uniunii Europene dovedeşte posibilitatea — nu spunem facilitatea — de a alege şi consolida această a doua cale.