Autor, între alte volume, al romanelor”Prins”, “Dulce ca mierea e glonţul patriei”, “Fata din Nazaret”, “Supleantul” (Curtea Veche Publishing http://www.curteaveche.ro/autori/petru-popescu.html) , scriitorul Petru Popescu, stabilit în Los Angeles, va fi in tara în zilele de 17 şi 18 si va sustine in Bucuresti trei evenimente deosebite.

A intrat în literatură la douăzeci şi doi de ani, cunoscând un succes precoce, neegalat la începutul anilor ’70. A primit adeziunea rapidă a publicului cititor, cărţile sale s-au bucurat de recunoaşterea criticilor, a fost bursier al Premiului Herder. A publicat, în numai şase ani, patru volume citadine foarte controversate. A stârnit, fireşte, comentarii, unele contradictorii, între confraţi.

În plină glorie (1974) decide să rămână în afara României unde, ajutat de talentul său şi de stăpânirea perfectă a limbii engleze, şi-a consolidat o nouă carieră literară. Astfel, a devenit în S.U.A un scriitor de succes şi un cineast apreciat.

Avem bucuria să îl avem din nou în România, cu prilejul lansării volumului Petru Popescu prins în istorie, autor Dinu Bălan, marţi, 17 septembrie 2013, ora 14,30, în Rotonda MNLR din Bulevardul Dacia nr. 12. Alături de autorul cărţii Dinu Bălan şi de personajul principal, Petru Popescu, criticul literar Alex Ştefănescu şi redactorul cărţii, Eugenia Ţarălungă vor participa, la o dezbatere moderată de prof. univ dr. Lucian Chişu, director al MNLR. Cu acest prilej va fi proiectat filmul ,,Petru Popescu Prins între amintiri necenzurate”, realizat de Clara Mărgineanu, în anul 2002, pentru TVR Cultural.

Autorul va sustine doua evenimente si miercuri, 18 septembrie 2013. La ora 11.00, la Biblioteca Șafran, va avea loc conferința “Hollywoodul etnic – de la Spielberg, la Petru Popescu”. Iar, in aceeas zi, de la ora 18.00,  în cadrul Conferinţelor MNLR, scriitorul Petru Popescu va vorbi despre ,,Preţul succesului, de la Bucureşti la Hollywood”.

Vă aşteptăm cu drag la o întâlnire rară cu un scriitor care nu poate fi uitat!