Bună ziua, dragii mei.

Există cercetări interesante în Australia care ne fac să ne gândim cu adevărat la cauzele fericirii.

Grupul de cercetare Di Marzio a rugat participanții la un studiu să numească șapte lucruri care îi fac să se simtă fericiți sau împliniți. Dintre toate lucrurile numite, cel mai des pomenit, în procent de 36%, a fost “un gest de bunătate îndreptat către cei din jur”. Pe următoarele poziții, cu 12%, s-au numărat îmbrățișările și plimbările în natură.

Alte lucruri care îi fac pe oameni fericiți, dar nu în egală măsură ca cele enumerate mai sus, sunt “a cumpăra ceva pentru cineva” și “a depune muncă voluntară pentru o cauză caritabilă sau pentru comunitate”. Cel mai jos pe listă se numără consumul de ciocolată.

Ceea ce ne dovedește această cercetare este că relațiie noastre sunt cel mai important aspect al vieților noastre și aria cea mai capabilă să ne ofere fericire și împlinire. Viața noastră capătă mai multă însemnătate atunci când suntem grijulii față de relațiile noastre și față de mediul înconjurător.

Conceptul “gesturilor întâmplătoare de bunătate” e
ste cunoscut de multă vreme. Și, câteodată, chiar este mai ușor să fim buni cu străinii decât cu membrii familiei sau cu prietenii noștri.

Acest articol ne provoacă să ne asumăm bunătatea față de cei din jur ca pe o parte naturală a firii omenești ca apoi, să permitem fericirii și împlinirii care reies din această atitudine să ne animeze. Gândiți-vă că a fi bun este o cale de a trăi viața fără a fi apăsat de gânduri de a-i manipula pe cei din jur și fără să ne așteptăm la un câștig.

Bunătatea este ca un portal către fericire. Este o alegere despre modul în care vrem să ne trăim viețile.

Fiți buni! Trăiți! Iubiți!

Roz Townsend www.roztownsend.com