Noaptea Literaturii Europene revine, miercuri, 29 mai 2013, la Bucureşti, cu un traseu literar inedit. Treisprezece parteneri – institute culturale şi ambasade – vă invită să descoperiţi, la ceas de seară, literatura europeană în locuri atipice, care merită explorate.

De la ora 19.30 până la ora 22.30, veţi putea asculta lecturi din texte ale unor autori europeni apreciaţi, fragmentele fiind citite de actori, autori, jurnalişti şi alte personalităţi publice. Lecturile, cu o durată de până la 20 de minute, vor avea loc la fiecare jumătate de oră, în paralel în cele 13 locuri special selectate pentru o noapte literară memorabilă. Folosiţi harta alăturată pentru a vă crea propriul parcurs.

În cadrul Nopții Literaturii Europene vor avea lecturi publice din nouă volume editate de Curtea Veche Publishing: Institutul Cervantes organizează la Ceainăria Green Tea (strada Dr. Burghelea nr. 24) o lectură publică din cartea „Sefarad” de Antonio Muñoz Molina (Curtea Veche Publishing, 2008). Iar la Zoom out Lounge (strada Colţei nr. 44, terasă, etaj 6) Institutul Maghiar din București va găzdui o lectură publică din volumul „O femeie” de Péter Esterházy (Curtea Veche Publishing, 2008).

Iubitorii de literatură şi plimbare nocturnă pe două roţi vor avea la dispoziţie, pentru deplasarea de la o lectură la alta, 100 de biciclete oferite de Asociaţia Green Revolution. Bicicletele vor putea fi închiriate gratuit din Parcul Tineretului (Bd. Şincai) în intervalul orar 19.00-23.00. Doritorii sunt rugaţi să trimită solicitarea în avans, la adresa claudiu.marin@icr.ro.

Noaptea Literaturii Europene este un proiect cultural susţinut  de Reţeaua Europeană a Institutelor Naţionale de Cultură (EUNIC), a cărui ediţie din 2012 s-a desfăşurat în 24 de oraşe din 20 de ţări. Anul acesta, evenimentul de la Bucureşti, alături de cele de la Praga, Brno, Dublin, Lisabona, Vilnius şi Wroclaw, beneficiază de sprijinul Comisiei Europene prin Programul (2007-2013). Proiectul este organizat, în România, sub coordonarea Institutului Cultural Român, de membrii clusterului EUNIC local, cărora li s-a alăturat Ambasada Irlandei în România.