Curtea Veche Publishing are plăcerea de a vă invita la evenimentele de lansare a albumului „Jubileul Regelui” de Ioan-Luca Vlad și Daniel Angelescu din Timișoara și Arad.

În Timișoara, evenimentul va avea loc vineri, 20 aprilie, la librăria „Cartea de nisip” (Str. V. V. Delamarina, nr. 1) începând cu ora 18.00. Alături de autorul Ioan-Luca Vlad va lua cuvântul lect. dr. Alexandru Jădăneanţ.

La Arad vă aşteptăm sâmbătă, 21 aprilie, la librăria Cărtureşti din Atrium Mall (str. Aurel Vlaicu nr. 10 – 12, etajul 2) începând cu ora 14.00. Vor participa autorul Ioan-Luca Vlad, alături de care vor lua cuvântul Alexandru Tiberiu Dekany, preşedintele asociaţiei  „Prienteii Regelui Mihai” şi Peter Hugel, directorul Complexului Muzeal Arad.

Albumul „Jubileul Regelui” este un omagiu cu ocazia aniversării unei personalităţi care a reprezentat, prin viaţa şi activitatea sa, un model de urmat pentru poporul român.

Caracterul unic al celei de-a 90-a aniversări a Majestăţii Sale Regelui Mihai I a fost marcat în 2011    printr-o serie de manifestări care au antrenat nu doar Familia Regală şi unele dintre familiile domnitoare din Europa şi din lume, dar şi întreaga societate românească.

Invitaţia adresată Regelui de a vorbi în faţa Parlamentului României, convocat în Şedinţă solemnă, a însemnat reluarea unei tradiţii care fusese întreruptă brutal de regimul comunist şi reintrarea într-o normalitate pe care românii păreau că au uitat-o.

„Editura Curtea Veche are meritul de a fi adus, atât de prompt, o mărturie editorială a acestui eveniment nepereche din prezentul și din istoria României. Un moment de reflecție asupra devenirii noastre ca națiune, în ultimele nouă decenii, asupra virtuților, slăbiciunilor, mersului pe loc, dar și asupra extraordinarelor lucruri pe care românii au reușit să le realizeze, ca societate și individual, în acest aproape un secol din istoria noastră.” (ASR Principele Radu al României)

Ioan-Luca Vlad este avocat, membru al Baroului Bucureşti şi Consilier Privat Onorific al Familiei Regale a României. Din 2006, la sfârşitul primului an al cursurilor Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti, a intrat în colaborare cu Familia Regală, prin avocatul Adrian Vasiliu. În cei şase ani de colaborare, a ajutat la organizarea a două mari evenimente regale şi a reprezentat membri ai Familiei Regale în ţară şi în străinătate. În 2008 a devenit Cancelarul Decoraţiilor Regale, poziţie prin intermediul căreia are ocazia să observe cele mai interesante şi meritorii personalităţi ale ţării în momente unice.

Daniel Angelescu este fondatorul companiei Angels Photography şi fotograf al Casei Regale a României. În anul 2007, s-a alăturat prietenului său, reputatul fotograf Marius Bărăgan, pentru a imortaliza vizita în România a ASR Principelui Moştenitor Alexandru al II-lea şi a Principesei Ecaterina ai Serbiei. A realizat fotografiile pentru cele mai importante evenimente ale Familiei Regale a României, precum: Jubileul Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României (2009), Jubileul ASR Principelui Radu al României (2010), Jubileul Majestăţii Sale Regelui Mihai al României (2011). Se dedică și cauzelor caritabile, realizând fotografii pentru proiectele sociale ale Fundaţiei Principesa Margareta a României.