Vineri, 16 martie, ne-am întors la librăria Bastilia pentru lansarea volumului „Decadență și decadentism în contextul modernității românești și europene” de Angelo Mitchievici. La eveniment au luat cuvântul, alături de autor, prof. univ. dr. Sorin Alexandrescu, director CESI, critic și istoric literar, conf. univ. dr. Ioana Pârvulescu, scriitoare, și prof. univ. dr. Ioan Stanomir, președinte executiv IICCMER.

În „Decadență și decadentism”, Angelo Mitchievici reușește să clarifice aceşti termeni, introducând în acelaşi timp cititorul în spațiul decadentismului, totul pe baza unei munci de documentare de aproape şapte ani.

Volumul pornește de la teza de doctorat a autorului, coordonată de prof. univ. dr. Sorin Alexandrescu, care a remarcat capacitatea autorului de a face saltul de la analiza istorică la cea tipologică. Scriitoarea Ioana Pârvulescu a afirmat că este o carte de neocolit, esențială în bibliografia cursurilor universitare, iar Angelo Mitchievici un autor ce nu mai poate fi ignorat. La final, Ioan Stanomir şi-a exprimat admiraţia pentru caracterul şi munca lui Angelo Mitchievici.

În continuare, aveți câteva imagini de la evenimentul de lansare, iar la linkul de mai jos puteţi găsi înregistrarea video a evenimentului:

http://www.privesc.eu/widget/live/9485

Miruna Meiroșu, Ioana Pârvulescu, Sorin Alexandrescu, autorul, Ioan Stanomir

Credit foto: Daniel Poenaru

Angelo Mitchievici

Credit foto: Daniel Poenaru

Sorin Alexandrescu, Angelo Mitchievici

Credit foto: Daniel Poenaru

Credit foto: Daniel Poenaru