Curtea Veche Publishing este prezentă la prima ediţie a Salonului de Carte Bookfest Timişoara. Editura a pregătit pentru timişoreni cele mai recente apariţii, dar şi două lansări de carte ce vor avea loc sâmbătă, 17 martie. Mihail Neamţu îşi va prezenta volumul „Zeitgeist: tipare culturale şi conflicte ideologice” începând cu ora 11.30, iar de la ora 17.00, Diana-Florina Cosmin îşi va lansa volumul de debut, „Poveştile unei inimi”.

 „Poveștile unei inimi. Lecţii de viaţă şi de iubire pentru fetele single de Diana-Florina Cosmin este o apariţie editorială inedită, fiind printre primele cărţi româneşti de literatură pentru femei. Diana-Florina Cosmin are curajul de a-şi deschide sufletul şi de a aşterne în paginile cărţii tabuuri, gânduri dintre cele mai surprinzătoare și mai delicate, mărturii pe alocuri riscante, pe alocuri intrigante, visuri abandonate sau îndelung hrănite și colțuri de lume rememorate prin filtrul unor curiozități personale.

Diana-Florina Cosmin este redactor-şef la Forbes Life şi semnează o rubrică lunară în ediţia românească a revistei Cosmopolitan, tratând cu umor şi sinceritate problemele de care se izbesc fetele singure, aflate în căutarea marii iubiri.

În paginile cărţii veţi găsi ilustraţii originale realizate de Agnes Keszeg, iar volumul are şi un book trailer inspirat din experienţele trăite de autoare. De asemenea, volumul are un site dedicat, www.povestileuneiinimi.ro, şi o pagina de Facebook unde cititoarele pot intra oricând în dialog cu autoarea.

După lansarea din Timişoara (17 martie, ora 17.00), la care va participa şi scriitoarea Daniela Raţiu, va urma prezentarea cărţii pe 24 martie în cadrul târgului de carte din Braşov.

Cea de a doua întâlnire cu un autor prilejuită de Curtea Veche Publishing la Bookfest Timişoara este cea cu Mihail Neamţu, autorul volumului Zeitgeist: tipare culturale şi conflicte ideologice”.

Cartea lui Mihail Neamţu cartografiază conflicte ideologice şi tensiuni spirituale decisive pentru destinul lumii de astăzi. Există în ea o pledoarie ascunsă pentru valorile umanismului creştin, modernitatea conservatoare, cultura clasică şi capitalismul virtuos — toate situate sub cupola unei ordini politice şi constituţionale de tip democratic.

 

Gazduită de Centrul Regional de Afaceri Timiş (B-dul Eroilor de la Tisa nr. 22), prima ediţie a Salonului de Carte BOOKFEST Timişoara propune vizitatorilor lansări de carte, vizionări de filme, expoziţii, mini-Bookfest: eveniment dedicat copiilor, mini-recital acustic. Programul de vizitare: zilnic, 10.00-20.00.