În curând va apărea volumul “Poveștile unei inimi” de Diana-Florina Cosmin, cu ilustrații realizate de Agnes Keszeg.

Viața cu paradigmele, scena și actorii ei, dragostea cu nesfârșitele-i semne de întrebare, cugetări cu un excelent iz de contemporaneitate și, din când în când, cu rădăcini fixate nostalgic în trecut – toate acestea țes, pe rând sau amalgamat, pagini întregi din cartea Poveștile unei inimi.

Autoarea, Diana-Florina Cosmin, deschide, parcă, din condei un fel de „cutie a Pandorei“, personală și nicidecum plină cu rele, ci cu tabuuri, gânduri dintre cele mai surprinzătoare și mai delicate, mărturii pe alocuri riscante, pe alocuri intrigante, visuri abandonate sau îndelung hrănite și colțuri de lume rememorate prin filtrul unor curiozități personale. Amintirile-poveste din această carte descriu un drum confesional la capătul căruia și autoarea, și cititoarele își vor descoperi viața mai limpede, mai senină.

Cum se potrivesc poveştile?

Experienţele din această carte seamănă cu un oracol completat cu sinceritate şi cu migală de către o prietenă bună pe care n-o cunoşti decât din vedere, dar care caută acelaşi lucru ca tine: dragostea. Citindu-i răspunsurile (şi gândurile), vei afla mai multe despre tine, dar şi adevărul fundamental al iubirii: nu ajungi să îmbătrâneşti decât alături de bărbatul cu care ţi se potrivesc… poveştile.

Câteva dintre întrebările oracolului:

–          ce se întâmplă când afli că iubirea vieţii tale te iubeşte pentru că semeni… cu marea iubire a vieţii lui?

–          care sunt tacticile de supravieţuire în ,,dragostea de gherilă“?

–          unde se contabilizează secretele şi cum arată muzeul iubirilor tale trecute?

–          de ce ,,mi-e dor de tine“ este noul  ,,te iubesc“?

–          şi, mai ales, cât este de greu să înveţi să fii fericită după ce toată viaţa te-ai străduit să fii puternică?

Îmi place să cred c-am învăţat să fac loc iubirii în viaţa mea, dar încă mă mai răsfăţ cu plăcerea de a aştepta anumite lucruri şi anumiţi oameni. Fără teamă, doar savurând bucuria sosirii lor într-o viaţă pe care m-am străduit s-o chivernisesc cât mai atent. La 16 ani, ideea că voi avea de aşteptat pe puţin zece ani, până să-l găsesc pe cel pe care-l aşteptam, mi s-ar fi părut înspăimântătoare. După zece ani de căsătorie, va fi, probabil, una dintre amintirile cele mai plăcute ale tinereţii mele. Un gând senin din vremurile în care totul mi-era încă necunoscut, siguranţele erau speranţe vagi şi dragostea era doar un nor de fluturi. Din vremurile în care încă-mi mai permiteam luxul de-a aştepta iubirea.

Diana-Florina Cosmin (n. 1984) este redactor-șef al revistei Forbes Life, din cadrul Forbes România. Din 2009, semnează și o rubrică lunară în ediția românească a revistei Cosmopolitan (Sex & the single girl), tratând cu umor și cu sinceritate problemele cu care se confruntă fetele singure, aflate în căutarea marii iubiri. Diana a obținut primul job în presă la vârsta de 13 ani, participând, în paralel, la diferite concursuri de creație literară din țară și din străinătate. Înainte de a decide să se dedice în totalitate scrisului, a studiat Diplomație și Relații Internaționale în Statele Unite ale Americii, efectuând stagii profesionale în cadrul celor mai importante organizații internaționale din Marea Britanie, Elveția, Austria și Olanda. Din 2007, este membră a Institutului Regal de Afaceri Internaționale (Chatham House) din Londra.