ASR Principele Radu al României a scris pe blogul personal despre albumul “Jubileul Regelui”, lansat pentru a celebra  cea de-a 90-a aniversare a Majestăţii Sale Regelui Mihai I.  Redăm în continuare textul integral pe care îl puteţi găsi pe adresa http://www.princeradublog.ro/jurnal/nou-album-jubileul-regelui-90-la-editura-curtea-veche/.

Editura Curtea Veche a adus în librării, la începutul anului 2012, volumul intitulat “Jubileul Regelui 90“. Este o retrospectivă în cuvinte și imagini a ansamblului de evenimente derulate public, în România, cu ocazia împlinirii de către Majestatea Sa a vârstei de nouăzeci de ani.

Autorii volumului sunt amândoi tineri. Ioan-Luca Vlad, avocat al Baroului din București și consilier juridic al Familiei Regale, a creionat semnificația jubileului, parcurgând cei nouăzeci de ani ai țării și ai dinastiei din timpul vieții Regelui Mihai. Daniel Angelescu, fotograf al Familiei Regale, a fost martorul multor evenimente ale Casei Regale, din ultimii patru ani.

Editura Curtea Veche are meritul de a fi adus, atât de prompt, o mărturie editorială a acestui eveniment nepereche din prezentul și din istoria României. Un moment de reflecție asupra devenirii noastre ca națiune, în ultimele nouă decenii, asupra virtuților, slăbiciunilor, mersului pe loc, dar și asupra extraordinarelor lucruri pe care românii au reușit să le realizeze, ca societate și individual, în acest aproape un secol din istoria noastră.

Probabil că nici o altă instituție a prezentului nostru nu ar putea oferi, așa cum o face Casa Regală, momente de sărbătoare care să invite la o atât de amplă privire înapoi, analizând mersul României economice, politice, culturale, militare sau diplomatice. Nunta de Diamant a Majestăților Lor, cei 90 de ani ai Regelui și cei 60 de ani pe care Regele i-a așteptat pentru a se reîntoarce la Peleș sunt momente importante din viața întregii Românii, nu numai din destinul Coroanei sau al Familiei.

Vă invit să citiți volumul de la Curtea Veche. El este scris din perspectiva tinerei generații de români, acoperă aproape un secol (nu cel mai simplu) al țării noastre și a fost editat în excelente condiții grafice.

Dnii Vlad și Angelescu vor lansa volumul în București și în țară, iar în măsura în care va fi posibil, Principesa Moștenitoare și cu mine, ca și Principele Nicolae, vom încerca să le stăm alături, la întâlnirile cu dumneavoastră.

Copertele volumului Jubileul Regelui 90 Editura Curtea Veche 2012