Dacă pe 14 iunie am lansat volumele “Happy New Fear!” de Călin-Andrei Mihăilescu și „Închide ochii! Povestea seminței” de Dumitru Radu Popa în București, acum ne pregătim să îi aducem pe cei doi autori mai aproape de publicul din Brașov, Cluj, Baia Mare și Timișoara:

La Brașov vă așteptăm sâmbătă, 18 iunie, începând cu ora 18.00 la Librăria Okian (Str. Mureșenilor, nr.1). La eveniment vor lua cuvântul Rodica Ilie (moderator), Crina Bud, Adrian Lăcătuș, Caius Dobrescu, Andrei Bodiu și, firește, cei doi autori.

În Cluj, sunteți invitați duminică, 19 iunie, începând cu ora 19.00, la Librăria Cărturești din Iulius Mall, unde, alături de cei doi autori, vor prezenta cartea Miruna Runcan și Ruxandra Cesereanu.

Baia Mare urmează pe lista lansărilor, cu un eveniment organizat marți, 21 iunie, începând cu ora 17.00, la Biblioteca Județeană “Petre Dulfu”. Vor participa Călin-Andrei Mihăilescu, Dumitru Radu Popa, Crina Bud și Adrian Oțoiu.

În Timișoara, pe Călin-Andrei Mihăilescu și Dumitru Radu Popa îi puteți găsi pe 23 iunie, începând cu ora 18.00, la Librăria Humanitas Joc Secund din Str. Lucian Blaga, nr. 2. Vor participa, alături de autori, Adriana Babeți, Șerban Foarță, Robert Șerban și Cornel Ungureanu.

Călin-Andrei Mihăilescu

Sursă foto: hotnews.ro

Happy New Fear!” de Călin-Andrei Mihăilescu, scris în limba română a secolului XXII “pentru doamne, domni și români”, este un volum de eseuri ce spune: Do worry! Be happy! Îngrijorarea și fericirea se urmăresc și reciproc se umbresc și se neagă până când ajung să se privească față în față. Apoi o iau de la început, prin paginile acestui volum împărțit în cinci: “A fi (român)”, “Criță-n criză”, “Obiceiuri la oameni”, “Cică niscai theoroi” și “P-ici, pe colo”. Personajul central al cărții este omul pixelat – român, în criză, asuprit și calmat de obiceiuri, teoretician și călător.

Călin-Andrei Mihăilescu scrie în câteva limbi şi într-o varietate de genuri: eseuri, monografii şi articole academice, proze scurte, poezii. Dintre cărţile sale româneşti, toate apărute la Curtea Veche Publishing, amintim “Călindar de noapte” (2003), “Antropomorfina” (2005) şi (coord.) “Cum era? Cam aşa… Amintiri din anii comunismului (românesc)” (2006). În prezent, este profesor de literatură comparată şi filosofie la University of Western Ontario (London, Canada).

 

Dumitru Radu Popa

Sursă foto: levurelitteraire.com

 “Închide ochii! Povestea seminţei” de Dumitru Radu Popa este o carte pentru copiii care vor să înţeleagă mai bine lumea în care cresc. Mica sămânţă a unei flori îi duce pe copii într-o călătorie prin lumea plantelor şi animalelor, care are drept finalitate aflarea unui adevăr uman de necontestat: aflăm cine suntem prin contact cu familia şi prietenii noştri. Fiecare ilustraţie vie a cărţii este dublată de o schiţă care abia aşteaptă să fie colorată de copiii curioşi. Astfel, cartea răsplăteşte dorinţa de cunoaştere a copiilor cu şase planşe de colorat amuzante.

Dumitru Radu Popa este un romancier, traducător, critic literar și eseist român, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Printre volumele publicate în România se numără și “Lady V.” (Editura Curtea Veche, 2006) și „Skenzemon!” (Curtea Veche, 2005). În prezent, locuiește în Statele Unite, unde este Director al Bibliotecii de Drept de la Universitatea New York.