Atelierul de lectură din Timişoara s-a reunit pe 23 martie 2011 la Librăria Cărtureşti Mercy pentru a căuta, de astă dată, “cititorii celebri” ai lui Samuel Beckett. Discuţiile au fost purtate în jurul volumului “Aşteptându-l pe Godot. Eleutheria. Sfârşitul jocului”, publicat la editura Curtea Veche în 2010.

Prin amabilitatea prietenilor noştri din Timişoara, reproducem mai jos un fragment din descrierea celei de a doua întâlniri din acest an a Atelierului de lectură „În căutarea cititorilor celebri”:

Discuţiile au stat sub semnul provocării lansate în luna februarie: descoperirea subterfugiilor comice de disimulare a sentimentului zădărniciei şi a inerţiei care se ascunde în gesturile mecanice ale bufonilor care ne întreţin iluzia unei „trăiri” autentice. Am ales ca punct de plecare pentru aceste incitante interogaţii provocatoarele piese ale lui Samuel Beckett, reunite în volumul Aşteptându-l pe Godot – Eleutheria – Sfârşitul jocului, în traducerea lui Gellu Naum şi a Irinei Mavrodin, apărut într-o nouă ediţie în 2010 la Editura Curtea Veche, căreia îi mulţumim pentru susţinere. Ne-am bucurat şi de data aceasta de participarea şi implicarea domnului profesor Ilie Gyurcsik de la Universitatea de Vest din Timişoara, care ne-a îndrumat în lectura incitantelor piese beckettiene, oferindu-ne totodată fecunde repere bibliografice şi sugerându-ne nebănuite conexiuni intertextuale (precum cea cu poezia Clown a lui Henri Michaux).

Detalii şi fotografii de la întâlnire puteţi găsi pe site-ul cititoricelebri.ro.