Sambătă, 13 martie 2010, la ora 12:00, Zoltan Rostas vine la Târgul Internaţional de Carte şi Muzică Braşov (în Aula Magna a Universităţii „Transilvania” Braşov, Bd-ul Iuliu Maniu nr.41A) pentru o întâlnire cu cititorii şi pentru o discuţie pe marginea volumelor Activişti mărunţi, Jurnal de cămin, Strada Latină nr.8 şi Cealaltă jumătate a istoriei, publicate la Curtea Veche, toate aparţinând colecţiei Actual. Invitaţii la eveniment vor fi: autorul – Zoltan Rostas, Doina Jela (Coordonatorul Colecţiei Actual), Prof. dr. Silviu Coposescu, Prof. dr. Gheorghe Onuţ, Prof. dr. Ştefan Ungurean, Prof. dr. Romulus Chiriţă.

Actual este una dintre cele mai longevive colecţii Curtea Veche Publishing şi una dintre cele mai vizibile colecţii specializate pe discipline socio-umane de pe piaţa de carte românească. A fost concepută iniţial ca o provocare strict delimitată: cât de perisabil este articolul, eseul, intervenţia jurnalistică punctuală şi ce aduce nou faptul de a aduna jurnalistica unui autor între copertele unei cărţi? În subsidiar ea făcea o selecţie a celor mai buni jurnalişti ai momentului, în răspăr cu notorietatea sau vizibilitatea lor.

Zoltán Rostás este profesor de sociologie şi comunicare la Universitatea din Bucureşti şi cercetător la GAC – Centrul de Cercetări Regionale şi Antropologice din Miercurea Ciuc. La Curtea Veche au fost publicate următoarele volume ale autorului Zoltán Rostás: Str. Latină nr.8, Jurnal de cămin, Cealaltă jumătate a istoriei, Activişti mărunţi, Tur-retur. Volumele lui Zoltán Rostás au fost întotdeauna primite cu mare entuziasm nu doar de publicul specializat, ci şi de publicul general, care a apreciat demersurile autorului, nu de puţine ori, pline de originalitate.