Marți, 25 iulie 2017, bucureștenii optimiști s-au întâlnit la Deschis Gastrobar pentru a sărbători lansarea albumului fotografic născut dintr-un proiect care a marcat în ultimii ani online-ul românesc. Albumul “București optimist”, semnat de fotograful Cristian Vasile și apărut la Curtea Veche Publishing cu sprijinul Canon, a învins tunetele și fulgerele de afară și a adus multă voie bună la Deschis Gastrobar, acolo unde a avut loc lansarea. Mulțumim The GOOD Company pentru susținere!

Publicul a fost numeros, iar discuţiile pe marginea albumului au reuşit să creeze o atmosferă mai mult decât optimistă. Cei prezenţi la lansare au avut ocazia să-l cunoască pe Cristian Vasile – sau Igu, așa cum îi spun prietenii –, fotograful pasionat de mișcare și de călătorii care de câțiva ani încoace ne surprinde cu imaginea unui București altfel, privit prin ochii unui turist. Pagina de Facebook a proiectului „București optimist“ a reușit de la bun început să stârnească admirația celor care caută să se reîndrăgostească de orașul lor.

Credit foto: Dana Dincă

Alături de Cristian Vasile, la eveniment au povestit despre ce înseamnă un București optimist Răzvan Exarhu şi Ciprian Muntele. Oficiile de gazdă au fost făcute de Miruna Meiroșu, PR Manager Curtea Veche Publishing, iar George Stănculescu (Canon), a povestit despre motivele pentru care compania pe care o reprezintă a decis să se implice în proiect. Invitaţii au ales câte o fotografie preferată din album şi au vorbit despre propriile lor experienţe legate de Bucureşti.

Credit foto: Dana Dincă

Devenind un turist în propriul său oraş, Cristian Vasile dezvăluie în acest album, printr-o bună dozare a contrastelor, partea frumoasă a Bucureştiului – clădiri impresionante, peisaje urbane, oaze de linişte, oameni plini de entuziasm. Văzut de jos sau de la înălţime, fotografiat întotdeauna dintr-un unghi neaşteptat, Bucureştiul este un oraş care pulsează de viaţă, un univers plin de lumină şi de culoare, mereu altfel, mereu surprinzător – prin diferitele urme ale istoriei sale, prin amestecul de stiluri arhitecturale, prin nonconformismul artei sale urbane, prin intensitatea vieţii de zi cu zi, prin frumuseţea sa nocturnă. „București optimist“, o colecţie de fotografie unică, străpunge cenuşiul cotidian şi ne învaţă să ne reorientăm privirea, să vedem lucrurile într-o altă lumină, pozitivă, optimistă.

Credit foto: Dana Dincă

„Ideea proiectului <<București optimist>> mi-a venit în anul 2012, în urma unei plimbări prin oraș, în prima zi însorită după o iarnă mult prea lungă. Mi-am luat aparatul pe umăr și am încercat să mă comport ca un turist curios să descopere în oraș detalii inedite. Imaginile au avut un mare succes, fapt care m-a convins să continui.“ (Cristian Vasile)

Albumul „București optimist“ este disponibil pe www.curteaveche.ro și în librăriile din toată țara la prețul de 39 de lei.

Partener monitorizare presă: Klarmedia