Curtea Veche Publishing vă invită la evenimentul de lansare a cărții “Iacării Acrobați. Aripi românești” de Maria Cristina Țilică, o carte care dezvăluie povestea aviatorilor români din cea mai îndrăgită formație de acrobație aeriană. Cine sunt cei care sfidează înălţimile şi uimesc la spectacolele aviatice? Câtă muncă şi dăruire se ascund în spatele uluitoarelor acrobaţii care redesenează cerul? Ne-o spun chiar ei – Iacării Acrobați, membrii singurei echipe independente de acrobație aeriană din România.

Evenimentul de lansare a cărții va avea loc sâmbătă, 6 mai 2017, la Aerodromul Bănești Prahova, începând cu ora 18.00. Cititorii vor avea ocazia de a-i întâlni pe cei trei piloți care și-au pus amprenta asupra istoriei aviației românești: Ioan Postolache (cap formaţie Iacării Acrobaţi), Dan Ştefănescu (aripă dreapta Iacării Acrobaţi), şi Dan Conderman (aripă stânga Iacării Acrobaţi). La eveniment va lua cuvântul și Irén Arsene Máté, directoarea generală și co-fondatoarea editurii Curtea Veche.

Cei trei aviatori români vor face și o demostrație de acrobație aviatică pentru cei prezenți, după care cititorii vor fi invitați la o sesiune de autografe.

Povestea Iacărilor Acrobați are, în primul rând, o dimensiune personală: aceea a traseului iniţiatic pe care membrii grupului l-au parcurs de la descoperirea aspiraţiilor legate de zbor până la împlinirea acestora. Există, în al doilea rând, o dimensiune tehnică a acestei istorii, o descriere a motoarelor şi a elicelor Yak-urilor 52 TW, avioanele de producţie românească pe care le pilotează, dar şi a măiestriei necesare zborului acrobatic în formație. Numeroasele ilustraţii ale spectacolele aviatice leagă aceste două dimensiuni şi fac vizibilă una dintre cele mai periculoase arte, aceea a acrobațiilor aeriene.

Maria Cristina Țilică, autoarea cărții, este licenţiată în Comunicare şi Relaţii Publice la Bucureşti şi în Psihologie şi Jurnalism la Iaşi și de 18 ani ca redactor, producător şi ca realizator de emisiuni, de reportaje şi de documentare la Televiziunea Română. Printre documentarele artistice pe care le-a realizat sunt şi cele despre Iacării Acrobaţi ai României, despre elicopterele Forţelor Navale şi despre scafandrii de luptă ai României. A primit numeroase premii şi distincţii din partea unor prestigioase instituţii din ţară şi din străinătate, atât pentru documentare, cât şi pentru reportajele, pentru emisiunile şi pentru scurt-metrajele sale.

Cartea “Iacării Acrobați. Aripi românești” va fi disponibilă în curând pe www.curteaveche.ro și în librăriile din toată țara.

Klarmedia, partener monitorizare presă