Sâmbătă, 8 octombrie 2016, ne-am dat întâlnire cu doctor Mihaela Bilic în jurul volumului “ABC de nutriție” în Pergola librăriei Cărturești Verona, unde am povestit despre nutriția la copii și unde am experimentat jocuri haioase legate de nutriție și nu numai.

credit-foto_anca-tatulescu

Credit foto: Anca Tatulescu

La eveniment au venit copiii cu părinții lor, curioși să afle cum ne putem face din mâncare un prieten. Dr. Mihaela Bilic le-a arătat copiilor câteva experimente haioase cu mâncarea și le-a povestit atât celor mici, cât și celor mari, care sunt greșelile pe care trebuie sa le evităm în ceea ce privește mâncarea și cum să ne hrănim sănătos.

credit-foto_anca-tatulescu1

Credit foto: Anca Tatulescu

Copiii au fost provocați la un dialog despre mâncare și au răspuns la întrebări precum “Ce este o calorie?” sau “Care sunt cele mai bune deserturi din lapte?”

credit-foto_anca-tatulescu3

Credit foto: Anca Tatulescu

credit-foto_anca-tatulescu4

Credit foto: Anca Tatulescu

Ne putem educa copii să mănânce sănătos și gustos în același timp? Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, ne spune că răspunsul este cu siguranță pozitiv. Autoarea ne învață că este simplu să avem copii care au o relație sănătoasă cu mâncarea, dar doar dacă îi educăm în acest spirit. Volumul ne propune să ne educăm copiii să mănânce sănătos încă de la vârste fragede, printr-o serie de sfaturi pe placul celor mici, adunate într-un format accesibil, plin cu ilustrații colorate, grafice interesante, jocuri și experimente, teste și exerciții ușor de pus în practică.

credit-foto_anca-tatulescu2

Credit foto: Anca Tatulescu

Volumul de nutriție pentru copii conține tot ce trebuie să știm despre mâncare, nutrienți, calorii și etichete. Micii cititori pot învăța să devină „detectivi de etichetă”, își pot forma „obiceiuri bune de mâncat”, vor ști ce înseamnă farfuria ideală și vor învăța să aprecieze mâncarea prin gustul bun și beneficiile pe care le poate aduce organismului.

credit-foto_anca-tatulescu6

Credit foto: Anca Tatulescu

Dr. Mihaela Bilic a mai publicat la Curtea Veche Publishing volumele „Trăiesc, deci mă abțin”, „Sănătatea are gust”, „Sănătatea are gust. Ghid pentru slăbit” și „Tocăniță pentru suflet”, volume care îndeamnă la un stil de viață sănătos.

Volumul „ABC de nutriție” este disponbil în librăriile din toată țara și în magazinul online www.curteaveche.ro la prețul de 44 lei.

credit-foto_anca-tatulescu5

Credit foto: Anca Tatulescu

Klarmedia, partener monitorizare presă