Zelul faţă de Dumnezeu. Despre lupta celor trei monoteisme (eBook) ebook

Colecție: Ştiinţă, Spiritualitate, Societate

Titlu original: Gottes Eifer. Vom Kampf der drei Monotheismen

Traducător: Andreea Diana Gierling

Copertă: Griffon and Swans (www.griffon.ro)

Anul apariției: 2012

ISBN: CV-978-606-588-435-9-X

Zelul faţă de Dumnezeu. Despre lupta celor trei monoteisme (eBook)

Autor: Peter Sloterdijk

* Câmpuri obligatorii

În stoc
19,26 Lei
 • Nu este compatibil cu unitatile Kindle
  Protejat cu Adobe DRM  Globalizare înseamnă: Culturile se civilizează reciproc. Judecata de Apoi duce la munca zilnică. Revelaţia devine raport despre mediu şi protocol despre situaţia drepturilor omului. Cu asta mă întorc la laitmotivul acestor consideraţii care se fondează pe etosul ştiinţei generale a culturii. Îl recapitulez ca pe un credo şi îi doresc forţa de a se răspândi cu limbi de foc: Calea civilizatoare este singura care mai e deschisă.


  Peter Sloterdijk s-a născut în 1947. Este doctor în filosofie. Din 1992, este profesor la Facultatea de Arte şi Design din Karlsruhe; din 1999 este rectorul acesteia. De asemenea, predă la Academia de Arte Frumoase din Viena. În 1993, a obţinut Premiul Ernst-Robert-Curtius; în 2005, Premiul Merck pentru proză ştiinţifică. La editura Suhrkamp a publicat, printre altele: Kritik der zynischen Vernunft, Zur Welt Kommen — Zur Sprache Kommen, Euro-Taoismus, Sphären I-III, In Welttinnenraum des Kapitals, Zorn und Zeit.


     • Colecţia transdisciplinară „Ştiinţă, Spiritualitate, Societate“se adresează unui public larg, interesat de interacţiunea dintre ştiinţă, artă,

   literatură, spiritualitate, religie şi societate în secolul XXI.